Recordurile Campionatului Mondial

Recordurile Campionatului Mondial

Competiţia din acest an a fost cea mai scumpă din istorie şi cel mai comentat eveniment de la apariţia reţelelor de socializare. În plus, un neamţ a devenit golgheter all-time, iar arbitrii au fost anunţaţi pe ceas dacă mingea a trecut sau nu linia porţii.

Cel mai scump turneu. Organizarea turneului i-a costat pe brazilieni 14 miliarde de dolari, suma iniţială fiind de 11.7, însă guvernanţii au fost nevoiţi să mărească plafonul din cauza celor care au jefuit bugetul. Ţara abia îşi va recupera investiţia după acest campionat.

Cel mai rapid jucător. Olandezul Arjen Robben a atins viteza de 37 de kilometri la oră în faza care a dus la marcarea celui de-al cincilea gol în poarta Spaniei, iar FIFA l-a desemnat ca fiind cel mai rapid din lume.

Cea mai rapidă egalare. În partida Nigeria – Argentina, Musa a adus golul egalizator după numai un minut şi 20 de secunde. La final, trupa lui Messi s-a impus cu 3-2.

Mondragon, cel mai vârstnic jucător. Portarul Columbiei, Faryd Mondragon, a jucat ultimele şase minute ale meciului Japonia – Columbia şi a devenit cel mai bătrân fotbalist ce a participat la un Mondial, la vârsta de 43 de ani şi trei zile. Fostul recordman era Roger Milla (42 de ani, o lună şi opt zile).

Cea mai rapidă “dublă”. Neamţul Toni Kroos a reuşit să dea două goluri Braziliei în doar 69 de secunde şi a stabilit un nou record al competiţiei.

Varela, cel mai târziu gol. În partida Portugaliei cu USA, lusitanul Silvestre Varela a punctat în minutul 90+4 şi 33 de secunde, devenind jucătorul care a marcat cel mai târziu la Cupa Mondială.

Klose, golgheterul all-time. Atacantul german Miroslav Klose a punctat până la finala de aseară 16 goluri, devenind astfel cel mai bun marcator din istorie. El l-a detronat pe brazilianul Ronaldo, 15 goluri.

Cea mai mare suspendare. Uruguayanul Luis Suarez are interdicţie de a mai intra pe stadioane patru luni după ce în meciul direct cu Italia l-a muşcat de umăr pe Chiellini.

Brazilia – Germania, cel mai comentat meci pe twitter. După ce nemţii i-au zdrobit pe brazilieni, 7-1, pe twitter au apărut 35.6 milioane de postări legate de acest meci. Mai mult, s-a înregistrat şi recordul pentru tweet-uri pe minut: după ce scorul era 5-0, în 60 de secunde au fost scrise 580.166 de mesaje.

Cele mai multe goluri în grupe. În această fază s-au dat 136 de goluri, depăşindu-se borna record de 130 stabilită la CM 2002. Acum, media de goluri a fost de 2.83.

Arbitrul cu cele mai multe meciuri. Uzbekul Ravşan Irmatov a devenit “fluieraşul” cu cele mai multe meciuri conduse la un Mondial, el bifând a noua prezenţă în meciul Olanda – Costa Rica. În actuala ediţie a condus patru jocuri, restul fiind la CM 2010.

Germania, record de goluri. Nemţii au reuşit 223 de goluri până la finala de aseară, stabilind recordul competiţiei. Pânăa cum conducea Brazilia, cu 220 de reuşite.

Spania, record negativ. Ibericii au fost eliminaţi încă din grupe, ei pierzând primele două meciuri. A fost cel mai prost debut al unei campioane en titre. În plus, înfrângerea cu 5-1 în faţa Olandei a fost cea mai mare suferită de o deţinătoare a trofeului.

Premiere. La acest turneu s-a folosit pentru prima dată tehnologia Goal Line. Sistemul video e folosit atunci când există dubii dacă mingea a trecut sau nu linia porţii. Meciul Franţa – Honduras a fost primul în care arbitrul a validat un astfel de gol, “flueiraşul” primind confirmarea pe ceas. Totodată a avut loc prima pauză de hidratare la un meci din cadrul Mondialului. S-a întâmplat la Olanda – Mexic, în optimi, temperatura depăşind 32 de grade Celsius. În plus, în Brazilia s-a folosit în premieră şi spray-ul cu spumă pentru ca arbitrii să delimiteze exact distanţa la care se va aşeza zidul, potrivit click.ro.

Foto:click.ro

Vizualizări: 163

Comentează