Relaxează-te în concediu cu cinci remedii naturale, cu efecte antistres dovedite

Relaxează-te în concediu cu cinci remedii naturale, cu efecte antistres dovedite

Sigur ţi s-a întâmplat ca nerăbdarea de a pleca în concediu să fie amestecată cu grija că ţi s-ar putea întâmpla ceva. Aşa că pentru a nu pleca stresat în vacanţă îţi oferim câteva recomandări şi remedii din plante cu efecte relaxante.

În vacanţă e foarte important să te deconectezi total de serviciu şi să te bucuri la maximum de zilele libere. Aşa că fă-ţi un obicei din a dormi măcar 30 de minute după-amiază, mănâncă regulat şi sănătos şi plimbă-te cât mai mult. Toate fac minuni pentru starea de bine. Mai mult, ia în calcul şi remediile blânde din plante, ideale pentru echilibrul emoţional şi normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea te ajută să profiţi din plin de vacanţă pentru a te odihni şi a avea un somn sănătos. Este esenţial ca, mai ales în această perioadă, să alungi stresul, gândurile negative, nervozitatea şi agitaţia pentru a dormi bine. Farmacia naturii îţi pune la dispoziţie următoarele plante cu efecte dovedite antistres: roiniţa, valeriana, talpa-gâştei, hameiul, păducelul.

Roiniţă – ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, are efect sedativ şi antidepresiv şi constituie o sursă naturală de vitamina C.
Valeriana – este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă şi la un somn profund în timpul nopţii.
Talpa-gâştei – susţine activitatea sistemului nervos, stabilizează emoţiile reducând neliniştea, teama, nervozitatea, are acţiune analgezică şi antispasmolitică.
Păducelul – contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi a palpitaţiilor, protejează sistemul cardiovascular în situaţii de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susţine circulaţia sangvină la nivelul creierului.

Hameiul – ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acţiune calmantă, analgezică şi constituie o bună sursă de vitamine din grupul B şi E.

Sursa:click.ro

Foto:click.ro

Vizualizări: 272

Comentează