Banca va lăsa un preot în stradă din cauza unui credit neachitat // VIDEO

Banca va lăsa un preot în stradă din cauza unui credit neachitat // VIDEO

A luat credit de la bancă pentru a încheia lucrările de constucţie a bisericii în care slujeşte, iar acum riscă să rămână pe drumuri. Este vorba despre parohul Bisericii “Iisus Hristos Mântuitorul” din capitală. El spune că şi-a gajat acum opt ani apartamentul în care locuieşte cu familia, dar pentru că nu a returnat împrumutul integral, banca îl lasă fără casă, pe care trebuie să o evacueze peste câteva zile. 

Preotul spera ca va întoarce împrumutul cu banii obţinuţi din donaţiile enoriaşilor. A reuşit să achite însă doar 10 mii de euro. În aceste condiţii, banca l-a acţionat în judecată şi a câştigat procesul.

Protoereul cere implicarea autorităţilor, pentru a i se o feri un răgaz. El crede că va reuşi, totuşi, să plătească datoria, dacă banca va face o excepţie şi-i va anula penalităţile.

„Sperăm că Dumnezeu ne iubeste și nu ne va părăsi. Îi mai vad pe unii bancheri cu icoane în birouri cu candele aprinse, nu știu dacă pot să se numească creștini, când îl impozitează pe Dumnezeu, le-am spus voi vă judecați cu Dumnezeu”, susține preotul Nicolae Grosu.

Vezi continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 496

Comentează