Cu ce să NU te dai pe față dacă ai coșuri

Cu ce să NU te dai pe față dacă ai coșuri

Dacă până acum am tot scris despre cum poți trata coșurile și acneea, acum află de ce produse trebuie să te ferești dacă vrei să scapi de coșuri și să nu provoci mai multe probleme pielii, scrie unica.ro.

Pastă de dinți

Cu siguranță ai auzit și tu că dacă pui pastă de dinți pe un coș, acesta se va usca peste noapte. Ei bine, este vorba de un mit, iar medicii asigură pacienții că această variantă nu funcționează.

Spirt sau alt alcool

Spirtul este dezinfectant, însă nu curăță un coș. În plus, usucă pielea și s-ar putea s-o irite mai tare decât prezența coșului și mai târziu să ai probleme mai mari, ca un ten care se descuamează.

Bicarbonat de sodiu și apă

Nici dacă faci o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și o pui peste coșuri nu vei scăpa de ele. Singurul efect al amestecului este să îți usuce pielea. O poți exfolia, însă nici asta nu te va scăpa de coșuri.

Pe de altă parte, există multe femei care cred că dacă se dau cu cremă hidratantă când au coșuri sau acnee. Ei bine, și această idee este greșită. Cu cât pielea este mai uscată atunci când ai coșuri, cu atât mai mult vor apărea și mai multe coșuri. Trebuie să folosești o cremă fără uleiuri, noncomedogenică și care nu conține acid glicolic.
Foto: Shutterstock

Vizualizări: 642

Comentează