Protest la Primăria Chișinău: „Chirtoacă la gunoi”

Protest la Primăria Chișinău: „Chirtoacă la gunoi”

Refugiații transnistreni, participanți la războiul de pe Nistru din 1992, au pichetat dimineață sediul Primăriei Chișinău. Aceștia au scandat „Chirtoacă, la gunoi!”, nemulțumiți de decizia primarului capitalei de a nu le oferi cu titlu gratuit apartamentele sociale în care locuiesc.

„Dorin Chirtoacă nu dorește să execute decizia Consiliului Municipal Chișinău din 3 iunie 2014 prin care se confirmă transmiterea apartamentelor în proprietate cu titlul gratuit. Din acest motiv suntem nevoiți să venim la proteste pentru că altă cale nu avem. Am adus o urnă de gunoi să arătăm unde este locul primarului care nu respectă legea”, a specificat președintele Mișcării Refugiaților Transnistreni, Anatolie Bâzgu, citat de jurnal.md

„Nu se execută hotărârile judecătorești. Nu ne permit să privatizăm apartamentele, iar dacă ne permit, ne cer 400 de mii de lei pentru ele. Este imposibil un veteran sau o văduvă de război să le poată privatiza cu așa bani. Omul are dreptul la privatizare deoarece este proprietatea lui privată pentru care a luptat”, a adăugat unul dintre refugiați.

La rândul lui, Dorin Chirtoacă a declarat că decizia CMC a fost anulată de către Cancelaria de Stat și că apartamentele pot fi privatizate doar în cazul în care se achită creditul contractat de primărie pentru construcția blocurilor sociale.

În perioada 2008-2009, în capitală au fost construite două blocuri sociale pentru refugiații transnistreni. În acest sens, Primăria Chișinău a contractat de la BERD un împrumut de 3,2 milioane de euro. Suma integrală urmează a fi achitată până în 2027.
Foto: jurnal.md

Comentează