Boieraş de modă nouă fură cloşca de pe ouă (2)

Boieraş de modă nouă fură cloşca de pe ouă (2)

Se vorbea în oraș că unul din bodyguarzii lui i-a făcut felul

Se plânge mama fetei de nenorocirea care s-a abătut peste ei și el le propune să treacă cu traiul în conacul lui. „E mare, e destul loc pentru toți. Un lucru vă rog însă, le zice bărbatul, să aveţi grijă de gospodărie și să am în fiecare zi o farfurie de ceva pe masă. Sunt prea ocupat cu treburi și nu mă ține buzunarul să tot iau prânzul pe la restaurante. De fapt, voia s-o aibă pe Roxana sub acoperişul lui, să nu i-o fure alt bărbat. Gândul s-o ia de nevastă nu l-a părăsit niciodată.

Iustin îşi „cumpără” nevastă

Pentru că nu aveau încotro, părinții Roxanei au acceptat să treacă cu traiul la Iustin. Nici nu împlinise fata 19 ani că a și devenit nevasta lui Iustin. Îi era atât de dragă bărbatului încât, dacă i-ar fi cerut ea, ar fi o îmbrăcat-o numai în haine de aur, dar nevasta nu dorea nimic. Abia de-l suporta. Știa de afacerile lui dubioase și spera că într-o zi ori îi face cineva capătul, ori va ajunge la pușcărie și atunci se debarasează de el. Cu speranța asta trăia zi de zi.

Iustin însă se tot îmbogățea și se bucura nespus de averea pe care o aduna cu hapca. Azi îl ducea de nas pe unul, mâine uite că altuia i se băga în buzunare. Din cauza asta avea şi vrăjmași cu nemiluita. Își dădea seama bărbatul că-l paște nenorocirea la orice pas – se poate întâmpla oricând să dea peste unul mai hapsân ca dânsul. Se înconjurase cu gărzi de corp mai ceva decât cel mai important om de stat. Și Roxana nu ieșea nicăieri neînsoțită.

Roxana nu vrea să aibă copii cu Iustin

Avea o scârbă mare Iustin, nevastă-sa nu prindea gravidă și tare s-ar fi bucurat omul de urmași, căci altfel ce rost mai are să aduni averi dacă n-ai cui le lăsa. Nu bănuia el că nevasta se păzea de sarcină mai ceva ca târfele din bordeluri. Voia să fie bogată doar că nu prin copiii lui Iustin. Îl ura atât de tare că l-ar fi strangulat chiar ea dacă ar fi fost mai voinică și mai sângeroasă.

Era sigură că anume Iustin a pus pe cineva la cale să le incendieze apartamentul, nu avea dovezi, dar inima îi spunea că așa a fost. Părinții ei locuiau în casa ginerelui pe post de slugi și se purta Iustin cu ei urât de tot – îi umilea de fiecare dată când îi venea pofta și o făcea cu răutate. Nici lucrul acesta nu putea să i-l ierte Roxana. Cum zicea el c-o iubește dacă-și bate joc de părinții ei? S-ar fi dus în lumea neagră, dar ce să facă cu bătrânii ei, care nu aveau un acoperiș deasupra capului și nici o pensie, care să le ajungă cel puțin pentru o lună? Răbda tânăra femeie, dar se ruga seară de seară: Doamne, poate mă ajuți Tu cumva să scap de dânsul…

Iustin e atacat, dar scapă cu viaţă

Vă spuneam că Iustin avea dușmani nenumărați. Unuia i-a suflat o afacere de sub nas și a promis acela că nu-l scapă nimic pe Iustin, că o să-i vină de hac când se va aștepta cel mai puțin. L-a și pândit odată pe când se aflau mai mulți din gașcă la un picnic și, când bărbatul se îndepărtase de grup pentru nevoi fiziologice, l-a surprins de la spate, l-a lovit cu o bâtă în cap în speranța că l-a omorât. L-au găsit pe Iustin peste câteva ore când să plece gașca din zonă.

Era însângerat rău, dar, slavă Domnului, respira încă. A fost norocul lui. Dacă și până atunci bărbatul se temea de moarte, de la întâmplarea aceea a început să se păzească și mai mult. În tot omul bănuia un dușman ascuns, se ferea și de cei de acasă, de rude și prieteni. Până și de Roxana prinsese frică – știa că nu-l iubește și că o femeie e în stare de orice, dacă vrea să scape de bărbat.

Văduvă bogată, doamnă de fier

Dormeau de la o vreme separat. El se baricada în camera lui și nu ieșea decât dacă bodyguardul se afla în spatele ușii. În tensiunea asta a trăit luni în șir. Și până atunci nu avea o fire prea plăcută, dar în ultimul timp devenise de nesuferit. Toți ai casei se fereau din calea lui deoarece te puteai aștepta la orice de la Iustin. Nu se mai lăuda acum cu averile sale și nici afacerile nu-i mai mergeau ca odinioară. Le lăsase pe toate în seama partenerilor.

În primăvară, se dusese cu niște treburi la Odesa. Era sfârșitul lunii mai, o zi caldă și însorită, și hotărî Iustin să intre în mare să se scalde – cine știe când mai vine el prin părțile acestea. A intrat în apă și n-a mai ieșit din mare. Se vorbea în oraș că unul din bodyguarzii lui i-a făcut felul pentru că imediat după acea întâmplare a fost văzut cu dușmanul de moarte al lui Iustin…

P.S. Roxana e o femeie bogată acum. A preluat afacerile soţului și le conduce cu mână de fier.

Vizualizări: 1541

Comentează