TRAGEDIE. Marea CAMPIOANĂ Elena Ivashchenko S-A ARUNCAT de la ETAJUL AL 15-LEA

TRAGEDIE. Marea CAMPIOANĂ Elena Ivashchenko S-A ARUNCAT de la ETAJUL AL 15-LEA

Elena Ivashchenko, campioană europeană la judo de patru ori, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul al 15-lea.

Elena Ivashchenko, în vârstă de doar 28 de ani, trecea printr-o depresie puternică în ultima perioadă, presa din Rusia precizând că unul dintre motivele care au determinat-o să recurgă la un asemenea gest fiind acela că a avut o prestaţie slabă la Jocurile Olimpice din 2012. Elena Ivashchenko a terminat doar pe locul 7 în competiţia de la Londra, informează realitatea.net.

În 2007, 2009, 2011 şi 2012, Elena Ivashchenko a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Judo, în 2008 a obţinut argintul la Campionatele Mondiale, iar în 2007 şi 2011 a obţinut bronzul.

“Era o persoană plăcută şi sociabilă, o atletă puternică, dar fragilă şi delicată ca femeie. După Jocurile Olimpice a suferit o depresie puternică. Sportivele care au învins-o pierduseră în faţa ei în anii trecuţi. Nu s-a plâns însă niciodată de ceva, a ţinut totul ascuns”, a declarat Vyacheslav Yurlov, directorul centrului de judo din Tyumen, oraşul în care locuia Ivashchenko.

Vestea morţii sportivei a şocat întreaga comunitate a judo-ului. “Era unul dintre pilonii echipei feminine de judo a Rusiei şi una dintre cele mai bune sportive din categoria sa”, a fost mesajul Federaţiei Europene de Judo.

Foto: prosport.ro

Vizualizări: 518