Poate părea incredibil, dar ea s-a născut aşa! Vede totul cu susul în jos, din cauza unei boli rare

Poate părea incredibil, dar ea s-a născut aşa! Vede totul cu susul în jos, din cauza unei boli rare

Cercetătorii au fost uluiţi când au demarat investigaţiile pentru boala unei femei, în vârstă de 28 de ani, care vede totul invers.

Bojana Danilovic locuieşte în Serbia şi suferă de boală neurologică foarte rară. Tânăra vede lucrurile cu susul în jos, din cauza unei defecţiuni în modul în care creierul procesează imaginile, scrie The Sun, citat de antena3.ro

Bojana are un serviciu, în primăria oraşului Uzice din Serbia, unde completează formulare scrise invers.

Fiindcă lucrează mult timp la calculator, aceasta are un ecran special care afişează totul invers. La fel şi în cazul tastaturii. Mai mult, Bojana citeşte ziarele şi cărţile de jos în sus.

Poate părea incredibil pentru alţi oameni, dar pentru mine este complet normal. M-am născut aşa. Este, pur şi simplu, modul în care văd eu lumea“, a mărturisit Bojana.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Tehnologic din Massachusetts şi de la Harvard susţin că tânăra suferă de o afecţiune numită “fenomen în orientarea spaţială”.

Ei spun că ochii mei văd imaginile cum trebuie, însă creierul le întoarce invers. Dar se pare că nu ştiu exact cum se întâmplă acest lucru. Mi-au spus că au mai văzut cazuri în care oamenii scriau invers, însă o boală ca a mea nu au mai întâlnit până acum“, a mai spus Bojana.
Foto: churchoffacebook.wordpress.com

Vizualizări: 564

Comentează