Angela Merkel, detalii neştiute din biografia sa

Angela Merkel, detalii neştiute din biografia sa

Cancelarul german Angela Merkel este un sfert poloneză, relevă o nouă carte biografică, în care se susţine că bunicul ei ar fi venit în Germania din Polonia şi şi-a germanizat numele la patru ani după ce s-a născut tatăl ei, relatează joi site-ul thelocal.de.

Surprize în arborele genealogic al cancelarului german. Angela Markel s-a născut Kasner, un nume inventat de bunicul său Ludwig Kazmierczak în 1930, după ce s-a mutat în Germania din Poznan, relevă noua carte apărută joi, potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, citat de realitatea.net

Noile detalii despre trecutul familiei lui Merkel sunt cuprinse în volumul ‘Angela Merkel – Cancelarul şi lumea sa”. Conform acestei biografii, tatăl ei s-ar fi născut cu numele de Horst Kazmierczak.

Bunicul său Ludwig, născut în 1896, era fiul ilegitim al Annei Kazmierczak şi al lui Ludwig Wojciechowski, adoptând numele mamei sale şi crescând cu ea şi cu ultimul soţ al acesteia, Ludwig Rychlicki, la Poznan.

Istoria turbulentă a oraşului Poznan, care a pendulat de mai multe ori între Germania şi Polonia, a contribuit indirect la situaţia în care Germania a ajuns condusă de o femeie protestantă din estul ţării.

Poznan a făcut parte din Imperiul German până la înfrângerea din Primul Război Mondial, iar Tratatul de la Versailles din 1919 a marcat revenirea oraşului la Polonia. Bunicul lui Merkel este cel care apoi s-a mutat la Berlin, unde a întâlnit-o pe viitoarea sa soţie, Margarethe.

Cei doi l-au avut pe tatăl Angelei Merkel, Horst, în 1926 şi şi-au schimbat numele din Kazmierczak în Kasner în 1930, ceea ce înseamnă că viitorul cancelar s-a născut cu numele de Angela Kasner. Ea a devenit Merkel când s-a căsătorit cu primul soţ, luându-i numele şi păstrându-l chiar şi după mariajul cu al doilea soţ, Joachim Sauer.

Süddeutsche Zeitung susţine că numele original al tatălui lui Merkel nu mai fusese cunoscut până acum şi, chiar dacă Angela Merkel a făcut referire la familia sa ca având un element polonez, abia acum a devenit cunoscut care este acest element.

Istoria familiei lui Merkel era cunoscută deja că fiind marcată de Războiul Rece. Tatăl său s-a mutat din Germania de Vest în Germania de Est pentru a activa ca pastor, ceea ce înseamnă că ea a crescut acolo, implicându-se în politică la momentul la care regimul comunist începea să se prăbuşească.
Foto: realitatea.net

Vizualizări: 743

Comentează