MOARTEA lui SERGIU NICOLAESCU în PRESA INTERNAȚIONALĂ: “A murit cel mai prolific regizor român”

MOARTEA lui SERGIU NICOLAESCU în PRESA INTERNAȚIONALĂ: “A murit cel mai prolific regizor român”

Vestea morții marelui regizor, scenarist și actor român Sergiu Nicolaescu a trecut dincolo de hotarele României. Presa internațională a scris despre trecerea în neființă a “prolificului regizor”, așa cum l-au numit jurnaliștii străini.

The Associated Press, HuffingtonPost, ABC News sau 14 news sunt doar câteva dintre site-urile de presă internaționale care au scris despre moartea lui Sergiu Nicolaescu amintind și opera lui impresionantă.

“Sergiu Nicolaescu, un prolific regizor român, cunoscut mai ales pentru filmele sale istorice, care a fost și senator al României, a murit la vârsta de 82 de ani. Nicolaescu a realizat peste 50 de filme și chiar după ce a intrat în politică a continuat să fie regizor”, scrie presa internațională, citată de libertatea.ro

De asemenea, jurnaliștii l-au citat pe marele regizor, fiind impresionați de faptul că acesta nu și-a încetat activitatea chiar dacă avea 80 de ani. “Mi-au mai rămas câțiva ani și vreau să-i petrec făcând filme” este declarația pe care o amintește presa internațională.

Sergiu Nicolaescu a murit astăzi, la Spitalul Elias. Regizorul fusese internat la Spitalul de Urgență Elias din data de 27 decembrie pentru o afecțiune digestivă cronică. Ulterior medicii i-au diagnosticat cu totul o altă boală.

Regizorul s-a născut la Târgu Jiu, în data de 13 aprilie 1930. El a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti ca inginer mecanic, iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioului cinematografic Alexandru Sahia. A avut zeci de filme la activ, printre care “Dacii”, “Mihai Viteazu”, “Nea Mărin miliardar” sau “Cu mâinile curate”.
Foto: libertatea.ro

Vizualizări: 449

Comentează