„Ce este dragostea?”, cea mai căutată întrebare, potrivit Google

„Ce este dragostea?”, cea mai căutată întrebare, potrivit Google

„Ce este dragostea?” a fost cea mai căutată întrebare pe Google, în 2012, potrivit companiei. Totuşi, care ar fi adevăratul răspuns la întrebarea care preocupă cei mai mulţi utilizatori de internet, din întreaga lume şi nu numai?

„Dragostea este chimie”, ar spune fizicienii

Biologic, dragostea este o condiţie neurologică care se aseamănă cu foamea şi cu setea, doar că nu se astâmpără aşa uşor, se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, scrie fizicianul Jim Al-Khalili pentru The Guardian.

Dragostea este chimie, cel puţin cea „adevărată”, care implică o eliberare considerabilă de testosteron şi estrogen, în timp ce ataşamentul veritabil ne face creierul să transmită în organism ceva mai multe chimicale decât de obicei: feromoni, dopamină, serotonină şi oxitocină.

„Dragostea are multe aspecte”, cred psihoterapeuţii

În trecut, oamenii nu puneau toate înţelesurile dragostei sub umbrela aceluiaşi termen. La greci, avem Philia, cuvântul care caracteriza o iubire profundă şi fără conotaţii sexuale.
Pragma era termenul dat dragostei apărute în interiorul relaţiilor de lungă durată.
Agape era termenul ce definea dragostea faţă de umanitate în timp ce philautia, pe cea egoistă, faţă de sine. Eros reprezenta iubirea carnală, pasiunea şi dorinţa.

Se poate considera că dragostea este dată de toate aceste caracteristici, la un loc.

„Dragostea este un angajament pasional”, este opinia filosofului contemporan Julian Baggini.

Acest este un răspuns parţial iluzoriu, pentru că dragostea se referă şi la sentimentele dezvoltate pentru părinţi, rude, cunoscuţi, pentru vecini, prieteni şi copii, iar acestea exclud latura pasională.

Fără angajament rămână însă, doar pasiune. Dar dacă ar fi angajament fără pasiune ar însemna de fapt, dedicare, dezvoltă filosoful.

“Dragostea oferă cele mai bune subiecte”, ne asigură romanciera Jojo Moyes, referindu-se la momentul în care sentiementul devine, obsesiv, ardent şi chiar dureros fizic.

Romanciera este convinsă că dragostea oferă cele mai captivante subiecte pentru cărţi, fie că este vorba despre dragoste romantică, pentru copii, familie sau faţă de patrie. Fascinaţia este întregită de obstacolele care stau în calea împlinirii ei.
Sursa: click.ro
Foto: click.ro

Vizualizări: 374

Comentează