Moldova mai are o echipă în Europa – Bulgaria nu mai are pe nimeni

Moldova mai are o echipă în Europa – Bulgaria nu mai are pe nimeni

Această săptămînă poate însemna pentru fotbalul bulgar începutul sfîrşitului. Meciurile retur din Liga Campionilor şi Europa League au consemnat prăbuşirea definitivă a cluburilor de la sud de Dunăre.

Toate cele 4 echipe care au intrat în competiţie, atît în turul 2 preliminar din Champions League, cît şi în turul 2 preliminat din C2, au pierdut calificarea şi, astfel, Bulgaria nu va avea nici o reprezentantă în cupele europene 2012-2013.

Cea mai dramatică eliminare a echipelor de la sud de Dunăre a fost cea a campioanei Ludogoreţ, în faţa campioanei Croaţiei. În tur, în Bulgaria, a fost 1-1, iar în retur a pierdut cu 3-2, golul 3 al lui Dinamo Zagreb fiind marcat în cel de-al 8-lea minut de prelungiri, chiar ultimul dintre cele acordate de arbitru. Dinamo va juca în următoarea rundă cu Sheriff Tiraspol.

ŢSKA Sofia a produs o mare surpriză, fiind eliminată după două egaluri în faţa slovenilor de la Mura, după ce sezonul trecut era scoasă din competiţie de Steaua Bucureşti, în play-off, după 2-0 în România şi 1-1 la Sofia.

Şi Levski Sofia a pierdut dramatic, 1-3 la Sarajevo, după ce cîştigase în tur 1-0, în timp ce Lokomotiv Plovdid, finalista Cupei Bulgariei 2012, a fost scoasă de olandezii de la Vitesse cu un incredibil scor general de 7-5, scrie jurnal.md.

Foto: jurnalsportiv.md

Vizualizări: 203

Comentează