Suferi de insomnie? Scapă de ea cu tratamente naturiste!

Suferi de insomnie? Scapă de ea cu tratamente naturiste!

Cu cat dormi mai putin, cu atat esti mai stresata…si cu cat esti mai stresata, cu atat adormi mai greu si mai prost? Afla mai jos cum sa tii insomnia sub control!

Fireste, cand ai probleme repetate cu somnul ai putea apela la un somnifer. Dar nu e cea mai buna solutie, fiindca are efecte secundare periculoase si creeaza dependenta. Ai la indemana solutii naturale care iti pot oferi un pui de somn sanatos, ajutandu-te sa faci fata mai bine si problemelor care-ti tulbura odihna, scrie perfecte.md.

Daca ti-e greu sa adormi

1. Mananca seara o ceapa cruda sau bea un ceai de ceapa caldut, indulcit cu miere.

2. Bea o infuzie de sunatoare – 1 lingurita de flori la 250 ml apa fiarta. Sunatoarea activeaza melatonina, asa-numitul hormon al somnului.

3. Foarte bun este ceaiul de… salata verde. Fierbe 15 minute o laptuca in 500 ml de apa si bea o cana de ceai cald cu o ora inainte de ora obisnuita de culcare.

4. Adauga in apa de baie infuzia obtinuta din 100 g flori de levantica ori de tei la 3 litri de apa. Relaxeaza-te in cada 30 de minute.

5. Umple un saculet cu levantica si pune-l sub cap sau langa perna pe care dormi. Si conurile de hamei au acelasi efect, dar nu miros la fel de frumos.

6. Aromaterapia e o alta varianta. Pe langa atmosfera calma pe care lumina candelei o creeaza, uleiurile esentiale de trandafir, lavanda, melissa, cedru, geraniu, tamaie pot face minuni pentru linistea ta sufleteasca si pentru ca sa ai un somn dulce.

7. Printre remediile homeopate cele mai folosite in tulburarile de somn sunt: arnica, musetelul, calcarea, nux vomica, tuia etc., dar trebuie prescrise de catre medic!

Daca dormi agitata si te trezesti obosita

1. Bea ceai de coji de mere. Se prepara fierband circa 5 minute coaja unui mar intr-o cana de apa.

2. Amesteca 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de miere intr-un pahar cu apa si bea-l chiar inainte de culcare, timp de 3 saptamani.

4. Clateste-ti parul cu infuzie calduta de sovarf, dintr-o mana de planta uscata la 3 l de apa fiarta.

5. Amesteca in proportii egale tei, hamei, rozmarin, papucul-doamnei, leustean, valeriana, musetel, frunze de mesteacan, pelin, roinita, ace de pin, cretusca. Pune o mana de amestec intr-un saculet de panza si agata-l de robinet ca sa curga apa peste plante cand umpli cada. Relaxeaza-te in cada 20 de minute.

6. Masajul reflexogen realizat de o persoana calificata are efect benefic asupra organismului, ameliorand si problemele de somn.

7. Brusturele dulce e un remediu impotriva cosmarurilor, ca si tincturile de arnics si de valeriana.

8. Cu 2-3 ore inainte de a te culca mananca o lingura de mac macinat amestecat cu o lingura de mar ras.

9. Somnul neodihnitor are un dusman: combinatia in proportii egale de tinctura de frunze de pelin si tinctura de seminte de chimen, din care se iau seara, cu 10 minute inainte de culcare, 50 de picaturi, 3 saptamani.

Trucuri de ademenit somnul

1. Aeriseste camera cu 15 minute inainte de culcare.

2. Nu incalzi camera prea tare.

3. Fa intuneric.

4. Culca-te devreme si, pe cat posibil, la aceeasi ora.

5. Nu bea alcool.

6. Fa o baie calda, cu plante sau uleiuri esentiale. Baia fierbinte invioreaza.

7. Scoate televizorul, computerul, radioul si telefonul mobil din dormitor.

8. Citeste ceva care sa-ti linsteasca sufletul ori ceva plictisitor.

9. Nu face eforturi mari seara.

10. Ia cina cel tarziu la ora 19 si nu manca nici greu, dar nici putin, ca sa nu poti dormi de foame.

11. Nu iti impune un program rigid de somn – preocupata sa-l respecti, obtii efectul invers.

12. Culca-te in pozitia in care te simti cel mai confortabil.

Foto: perfecte.md.

Vizualizări: 519

Comentează