..

Declaraţia de avere a lui Silvio Berlusconi: Venituri impozabile de 48 de milioane de euro, în 2011

Declaraţia de avere a lui Silvio Berlusconi: Venituri impozabile de 48 de milioane de euro, în 2011

Fostul premier Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni italieni, a declarat venituri impozabile în 2011 în valoare de 48 de milioane de euro, în timp ce declaraţia de avere a succesorului său Mario Monti anunţă venituri de 1,5 milioane de euro, informează mediafax.ro.

Mai exact, Berlusconi a declarat venituri de 48,18 milioane de euro în 2011, cu aproximativ opt milioane de euro mai mult decât în anul anterior, potrivit informaţiilor cu privire la veniturile politicienilor date publicităţii luni de către Camera Deputaţilor.

Între modificările din patrimoniul său, el a declarat achiziţionarea unei vile în Lampedusa, o mică insulă italiană care s-a confruntat cu un val de imigranţi clandestini vara trecută.

El s-a angajat în faţa locuitorilor, în cadrul unei vizite, să achiziţioneze o casă pe această insulă, ca dovadă a atenţiei sale faţă de aceasta şi problemele sale.

În schimb, fostul şef al Guvernului a vândut un teren de pe Insula Antigua, în Caraibe, pe care mai mai are un alt teren şi o vilă.

În ceea ce priveşte patrimoniul său global, Silvio Berlusconi este de-acum, potrivit revistei Forbes, cel de al şaselea cel mmai bogat cetăţean italian, deţinând împreună cu familia sa un patrimoniu în valoare de 5,9 miliarde de dolari şi clasându-se pe locul 169 în topul mondial.

Succesorul său, fostul comisar european Mario Monti, a declarat, în schimb, venituri în valoare de 1.513.000 euro, în timp ce patrimnoniul său cuprinde diverse bunuri imobile şi două maşini Lancia, una din 1995, iar cealaltă din 1998.

Între şefii de partide, cel mai “bogat” este Gianfranco Fini, liderul FLI (dreapta) şi preşedintele Camerei Deputaţilor, care a declarat venituri în valoare de 201.115 euro în 2011, urmat de Antonio Di Pietro, un fost magistrat şi lider al formaţiunii Italia Valorilor (IdV, de stânga, aflat în opoziţie), cu 182.207 euro.

Angelino Alfano, secretarul general al Poporului Libertăţii (PdL), partidul lui Berlusconi, a declarat venituri în valoare de 169.317 euro, iar Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat (PD), principala formaţiune de stânga, a declarat venituri de 136.885 de euro.

Vizualizări: 136

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios