Tatăl lui Pasha Parfeni, cel mai aprig critic al fiului său: „Un show cu momente copilăreşti!”

Tatăl lui Pasha Parfeni, cel mai aprig critic al fiului său: „Un show cu momente copilăreşti!”

Pasha Parfeni, cel care va reprezenta anul acesta R. Moldova la Eurovision, s-a născut la Orhei, într-o familie de artiști. Tatăl interpretului, Alexandru Parfeni, a declarat pentru „apropo” că fiul său a crescut pe muzica lui Michael Jackson, Mariah Carey şi Freddy Mercury. La vârsta de 13 ani, Pasha Parfeni a început să cânte cu tatăl său pe la nunţi şi cumătrii, iar la 14 ani avea deja banii săi – tocmai 2500 de dolari!

În acest an, Pasha Parfeni s-a înscris pentru a patra oară în selecţia naţională Eurovision. La Orhei, din faţa televizorului, îi țineau pumnii părinţii, Alexandru şi Ela, dar şi bunica sa, Alevtina, care este fana numărul 1 a nepotului său. Familia interpretului s-au rugat ca în acest an norocul să fie de partea lui Pasha. Şi aşa a şi fost.

Împreună cu mama sa

Carismaticul interpret a crescut într-o familie de muzicieni. Mama sa este profesoară de pian la şcoala muzicală din Orhei, iar tatăl său – interpret şi instrumentist. În casa lor se ascultă doar muzică bună, iar Pasha a crescut pe cântecele lui Michael Jackson, Mariah Carey şi Freddy Mercury.
„apropo” a aflat că cel mai aprig critic a interpretului este chiar tatăl său, care nu s-a arătat deloc încântat de show-ul pregătit de feciorul său pentru prestigiosul concurs. „I-am spus atât opinia mea subiectivă, cât şi pe cea a vecinilor. Nu cred că europenii vor înţelege show-ul său, în special momentul în care stă… deasupra unei domnişoare. Consider că sunt prea multe momente copilăreşti în show-ul său”, ne-a declarat Alexandru Parfeni.

Cânta la nunţi de la 13 ani

Tatăl artistului

Pasha Parfeni este mezinul familiei. Ecaterina, sora sa mai mare, este stabilită cu traiul în Germania. După ce a finisat facultatea de limbi străine, ea a plecat peste hotare, unde a făcut cunoştinţă cu soţul său, neamţ get-beget.
Alexandru Parfeni ştia că fiul său va deveni artist încă pe când Paşa avea şase luni. „Odată l-am luat cu mine la centrul muzical. Plângea, aşa că i-am pus căştile în urechi. De cum a auzit muzica, a încetat din plâns”, ne-a declarat tatăl interpretului.
Când a mai crescut, părinţii l-au înscris la şcoala muzicală, iar de la vârsta de 13 ani mergea cu tatăl lui să cânte la nunţi şi cumătrii. Astfel, la 14 ani avea puşi deoparte tocmai 2500 de dolari. Din aceşti bani şi-a cumpărat computer şi instrumente muzicale.
Alexandru Parfeni recunoaşte că a fost exigent cu copiii săi, în special cu Pasha, care trebuia să muncească mult ca să ajungă adevărat artist. „Sunt un perfecţionist incurabil”, spune, parcă justificându-se, tatăl interpretului.

Mâncarea preferată – pârjoale din peşte

Pasha şi bunica sa

Atunci când merge în vizită la părinţii săi, aceştia îl aşteaptă pe Pasha cu bucatele lui preferate – pârjoalele din peşte.
Familia interpretului speră că la Baku acesta va reuşi să se claseze în primele 10 locuri, cu toate că sunt conştienţi de faptul că pe Pasha îl aşteaptă o luptă grea. „Mi-ar plăcea să-l însoţesc la Eurovision, să-i fiu alături şi să-l încurajez, dar el nu mă lasă. Dacă ar fi să merg cu fiul meu la Baku, mi-aş lua biletul singur. Sper ca feciorul meu să se răzgândească”, ne mai spune tatăl lui Pasha Parfeni.
Ţara noastră va participa la Eurovision pentru al optulea an consecutiv. Ediţia a 57-a a concursului va avea loc la Baku în perioada 22-26 mai 2012. *