..

Să ne facem frumoase! Trucuri de înfrumuseţare de la bunica

Să ne facem frumoase! Trucuri de înfrumuseţare de la bunica

Toate femeile îşi doresc să aibă un chip cât mai gingaş, însă nu întotdeauna au timp să viziteze saloanele de înfrumuseţare. Vă prezentam 10 metode ale femeilor culese din vechile obiceiuri româneşti şi din culturile altor popoare:

1. Cum sa eviti imbatranirea prematura a pielii: Ştiaţi că pielea de pe mâini, gât şi decolteu sunt la fel importante ca şi tenul. Pentru a întâzia efectul îmbătrânirii foloseşte crema care are factor de protecţie solară.

2. Cum să ai unghii frumoase: Cu siguranţă ştiţi că fructele, legumele, apa şi lactatele sunt un plus pentru organizmul nostru. Toate acestea sunt foarte importante pentru siguranţa noastră vitală. Brânza, nucile, usturoiul şi ceapa contin vitamine care sunt bune pentru par si unghii, scrie ziaruldelatara.ro, citat de click.ro.

3. Cum să scapi rapid de uscaciunea de la nivelul mainilor: Un truc mai putin cunoscut in acest sens consta in a freca usor mainile cu partea alba a cojii unei lamai. Eventual vei simti mici intepaturi, mai ales daca ai mainile foarte uscate, dar problema se va ameliora semnificativ imediat.

4. Cum sa ai mereu o nota frantuzeasca: Da-ţi intotdeauna cu ruj, indiferent de situatie. Frantuzoaicele nu folosesc prea des luciu de buze, preferand rujul, adesea rosu, iar, de regula, nu ies din casa nerujate.

5. Cum sa prepari masti pentru ten gras si normal: In cazul in care ai tenul gras, amesteca o lingura de pudra de lemn de santal (gasesti la magazinele naturiste) cu putin turmeric (cat poti lua cu trei degete) si cateva linguri de suc de portocale. Aplica masca pe gat si fata, las-o sa se usuce si apoi clateste-te cu apa rece. Daca ai ten normal, foloseste apa de trandafiri in loc de suc de portocale.

6. Cum sa ai ochi expresivi: Femeile afgane au ochi frumosi si stiu sa si-i scoata in evidenta intr-un mod sexy. Cel mai folosit machiaj in acest sens consta in rimelarea genelor cu tinctura de coji de nuci.

7. Cum sa revigorezi tenul dupa somn: Dimineata este ideal sa folosesti apa florala sau apa tonica daca vrei sa revigorezi tenul dupa somn si sa-i oferi stralucire. Cele mai multe femei din Franta fac acest lucru, uneori si in timpul zilei.

8. Cum sa obtii un fond de ten “light”: Amestca un strop de fond de ten cu putina crema de fata si aplica pe ten. Vei acoperi imperfectiunile fara sa se vada ca ti-ai dat cu fond de ten.

9. Cum sa ai un par mai frumos: Femeile indiene sunt cunoscute pentru faptul ca au un par frumos. Iar multe dintre ele obtin acest lucru cu ajutorul unor uleiuri. E vorba de ulei de cocos, de masline sau de migdale, pe care il aplica pe par o data pe saptamana. Maseaza scalpul circa cinci minute, il lasa sa actioneze 10 minute, iar apoi samponeaza.

10. Cum sa stimulezi cresterea parului: Laptele de cocos ajuta parul sa creasca lung si gros. Maseaza scalpul cu acesta, lasa-l sa actioneze circa o ora si apoi spala-l.

Vizualizări: 894

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios