..

6 beneficii ale ceaiului verde

6 beneficii ale ceaiului verde

Despre efectele benefice ale ceaiului verde asupra metabolismului, în special, şi asupra sănătăţii, în general, toată lumea a aflat câte ceva. Dar ştii oare în câte feluri poate fi folosit ca remediu natural şi în ce afecţiuni?

Câte feluri de ceai verde există

Toate cele patru tipuri de ceai (negru, verde, alb şi oolong) provin din aceeaşi plantă (Camellia sinensis), singura diferenţă fiind în modul de recoltare şi de preparare.

Ceaiul negru este fermentat, spre deosebire de cel verde, care este nefermentat.

Ceaiul alb este un ceai verde mai slab, iar ceaiul oolong, numit şi bleu-verde, este un ceai semifermentat.

Secretul preparării corecte

Ceaiul verde se prepară corect astfel: o linguriţă de ceai (2 g) la o ceaşcă de apă. Se foloseşte apă fierbinte, dar nu clocotită.

Cu cât ceaiul este mai nobil, cu atât apa este mai puţin fierbinte şi timpul de infuzare mai lung.

În două minute, ceaiul este gata pentru a fi băut. Nu se îndulceşte şi nu se bea cu lămâie.

Conţine antioxidanţi

Ceaiul verde, care nu e fermentat şi suferă mai puţine transformări industriale decât alte ceaiuri, are cele mai multe calităţi terapeutice.

Conţine polifenoli, cafeină, vitamine (A, B, E), oligoelemente (fosfor, mangan, potasiu, fluor, cupru, sodiu), carbohidraţi şi aminoacizi.

În muguri sunt prezenţi acizii organici care-i dau aroma. Bogat în antioxidanţi, ceaiul protejează organismul împotriva radicalilor liberi, răspunzători pentru îmbătrânire.

Are efect antialergic

Ceaiul verde blochează producerea de histamină, substanţa responsabilă de apariţia simptomelor alergice: strănut, tuse, nas înfundat, iritaţii ale pielii.

Dă rezultate mai ales în cazul alergiilor sezoniere.

Îţi uşurează digestia

Ceaiul verde este unul dintre remediile cele mai eficiente pentru un tranzit regulat, mai ales în cazul unui stil de viaţă nesănătos (lipsa exerciţiilor fizice, mâncat pe fugă, stres).

Are efect antimicotic

Cicatrizant şi dezinfectant, antiinflamator şi antimicrobian, ceaiul verde folosit sub formă de comprese sau de cataplasme dă rezultate în unele boli ale pielii: micoze, dermatite, ulcere, psoriazis sau Zona Zoster.

Te ajută să slăbeşti

Teina şi anumiţi alcaloizi fac din ceai o băutură tonifiantă. Aceste substanţe stimulează sistemul cardiac, hepatic şi nervos şi atenuează senzaţiile de durere şi de oboseală.

Au şi o acţiune relaxantă asupra muşchilor, prevenind apariţia cârceilor.

Are grijă de pielea ta

Antioxidanţii protejează pielea de acţiunea razelor soarelui şi limitează formarea radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea.

Pentru ten, poţi prepara o infuzie de ceai verde, pe care o laşi să acţioneze timp de 20 de minute.

Atenţie!

Teina, un derivat al cofeinei, poate duce la palpitaţii şi insomnii.

Dacă îţi place ceaiul foarte concentrat, nu bea mai mult de trei ceşti pe zi şi, mai ales, nu bea ceai verde seara.

Altfel, vei sta trează toată noaptea, pentru că te energizează şi îţi alungă somnul.
clickpentrufemei.ro

Vizualizări: 555

One Comment

  • Leonard RADU
    15 martie 2012 | Permalink |

    Marea problema a corpului uman sunt RADICALII LIBERI .
    Impotriva lor trebuie sa luptam cu ANTIOXIDANTI .

    Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau “liber”) pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic.

    Radicalii liberi din corpul nostru provin in primul rand de la procesele de oxidare derulate in organism pe fond de stres si stari emotionale negative, dar si de la toxicele de tot felul provenite din exterior si ajunse in corp pe diferite cai (alcool, tutun, medicamente, droguri, poluare, malnutritie).

    Plantele cu efect antioxidant sunt :

    - Ceai verde (Ceylon Thea Sinensis) – poate scadea colesterolul,protejaza impotriva cancerului,promoveaza pierderea in greutate,este stimulant si astringent ;

    - Turmeric(Curcuma Longa) – are efect benefic asupra ficatului,stimuleaza fluxul de bila cea care este responsabila de defalcarea de grasimi alimentare ;

    - Ghimbir(Ginger Officinalis) – antioxidant puternic , stimuleaza producerea de energie,imbunatateste digestia ;

    - Verbina(Lipia Citriodora) – are o activitate puternic antioxidanta ;

    Toate informatiile despre acest exceptional produs le veti gasi vizitand pagina web a importatorului pe care o gasiti cautand pe google.ro dupa numele produsului .

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios