..

Cu şorţ şi basma, la 60 de ani, DJ Liuba face furori la discoteca din sat! FOTO

Cu şorţ şi basma, la 60 de ani, DJ Liuba face furori la discoteca din sat! FOTO

Liuba Gobjilă, o pensionară din satul Echimăuţi, r. Rezina, are o ocupaţie mai puţin obişnuită pentru vârsta sa. La 60 de ani, femeia lucrează la discoteca din sat. În fiecare week-end, bătrâna îşi lasă gospodăria, soţul şi uită de toate grijile cotidiene pentru a încinge atmosfera în ringul de dans. Tinerii o alintă DJ Liuba.

Doina POPOV

Ziua, mătuşa Liuba este o bunicuţă obişnuită: are grijă de nepoţei, găteşte bucate şi face focul, iar când se lasă seara, DJ Liuba face furori în discotecă. Ajunsă la pensie, mătuşa nu acceptă să stea mereu acasă, ci îşi petrece nopţile în clubul satului. Femeia a învăţat să aleagă şi să combine cele mai la modă piese muzicale, iar tinerii se declară încântaţi de prestaţia ei.

Nu-i place Lady Gaga

Proprietarul clubului de noapte este unul dintre fiii mătuşii Liuba. „Meseria de DJ mi-a fost impusă de copii. Aceştia au luat în arendă o sală a casei de cultură din sat şi au deschis o discotecă. Dacă nu era concurenţa atât de mare, probabil mai câştigam şi noi ceva bani. Dar sunt multe localuri în sat cu care rivalizăm”, ne-a declarat mătuşa Liuba.
Pensionara se consideră expertă în domeniu şi alege muzică pentru toate gusturile. E şi firesc, că doar e DJ-iţă deja al treilea an. „Nepoata mea, Mariana, m-a învăţat să folosesc computerul. Ea încarcă piesele de pe internet, iar eu le pun în club”, susţine ea.
În virtutea meseriei sale, Liuba Gobjilă a ajuns să cunoască creaţiile muzicale ale celor mai în vogă artişti ai momentului. „Bunicăi îi place Inna şi Dima Bilan. A auzit de Lady Gaga, însă nu-i prea plac piesele ei”, ne-a declarat Mariana, nepoata Dj-iţei.
Doamna Liuba este o melomană înrăită. În casa ei mereu răsună piesele cântăreţilor autohtoni. Printre artiştii săi preferaţi se numără Igor Cuciuc, Ion Paladi, Mariana Şura, Zinaida Julea şi fraţii Advahov.

Jignită de comentariile de pe youtube

„Am văzut că mulţi oameni mă judecă. Un material video postat pe youtube a adus multe comentarii neplăcute în adresa mea. Se pare că acei care scriu nu au cei şapte ani de-acasă”, ni se plânge ea.
Consătenii însă nu o condamnă pentru reprofilarea ei la bătrâneţe. „Până acum n-am auzit vorbe rele prin sat, însă cine ştie ce vorbeşte lumea pe la spate”, adaugă bătrâna.

Vine singură de la discotecă

Soţul Dj-iţei acceptă meseria nocturnă a consoartei sale şi o petrece la club în fiecare seară. Înainte de a ieşi din casă, femeia îşi ia rămas bun de la el: „Ei dara hai, noapte bună! Când oi veni, mi-i da drumul”.
De la discotecă, însă, femeia se întoarce singură. „Nu mi-e frică să umblu singură noaptea, mai ales că nu duc mii de lei ca să mi-i fure cineva”, spune ea.
DJ-iţa lucrează în fiecare week-end şi nu are salariu. „Noi lucrăm conform unui regim de lucru stabil. Vara clubul e deschis până la ora unu de noapte, iar iarna – până la miezul nopţii. Salariu nu am. Biletul de intrare nu e scump deloc. După ce achităm patenta, chiria, lumina, dacă ne rămâne de-o pâine, e bine”, mărturiseşte ea.

„Meseria nu mă oboseşte deloc”

Înainte de a ieşi la pensie, Liuba Gobjilă a lucrat la primăria satului. Acum, după şase decenii de viaţă, mătuşa spune că a scăpat de rutina zilnică şi că adoră meseria pe care o practică. „Noua meserie nu mă oboseşte deloc. Merg ca la plimbare până la discotecă şi înapoi. Pe vremea mea nu erau astfel de localuri, dar acum e foarte interesant”, a adăugat mătuşa Liuba.
Un bilet la reprezentaţia dată de DJ Liuba în discoteca din Echimăuţi costă 5 lei.*

Vizualizări: 2182

4 Comentarii

  • Nume
    1 februarie 2012 | Permalink |

    bravo, respecte pentru femeile nonconformiste! nu oricine s-ar putea reprofila la 180 de grade!

  • Саша
    1 februarie 2012 | Permalink |

    класный коврик для мышки, бабуля! :) )

  • Alunita
    1 februarie 2012 | Permalink |

    vreau si eu o bunicuta atat de curajoasaaaaaaaaaaa

  • Dafna
    2 februarie 2012 | Permalink |

    probabil ca si gateste niste bucate delicioase. felicitari !

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios