..

Competiţiile sportive din Europa, perturbate de frig şi de zăpadă

Competiţiile sportive din Europa, perturbate de frig şi de zăpadă

Frigul polar care a cuprins Europa în ultimele zile perturbă şi week-end-ul sportiv, mai multe meciuri de fotbal şi de rugby fiind amânate, în special în Franţa şi în Italia, informează mediafax.ro.

În Italia, zăpada este cea care perturbă desfăşurarea campionatului de fotbal. Toate meciurile ce erau programate sâmbătă seară au fost reprogramate la ora 16.00, pentru ca apoi AS Roma – Internazionale Milano să fie decalat pentru duminică, iar Cesena – Catania să fie amânat pentru o dată ce va fi stabilită ulterior. Terenul echipei lui Adrian Mutu, Cesena, este acoperit cu un strat de 60 de centimetri de zăpadă.

Marţi şi miercuri au mai fost amânate patru meciuri din Serie A, din cauza intemperiilor.

Chiar şi justiţia sportivă a fost afectată de vreme, audierea ciclistului Riccardo Ricco de către tribunalul antidoping, care ar fi trebuit să aibă loc la Stadionul Olimpic din Roma, fiind amânată după ce câţiva consultanţi nu au putut să se deplaseze la arenă.

În Franţa, niciun meci din Ligue 1 nu a fost amânat deocamdată, dar majoritatea cluburilor încearcă să îşi protejeze gazonul. “Problema este vântul, cauza temperaturii simţite”, a declarat vineri tehnicianul Didier Deschamps. În schimb, au fost amânate numeroase partide din eşaloanele inferioare şi din ligile de rugby.

În alte campionate importante din Europa, până în acest moment nu s-au amânat meciuri. Însă de exemplu jucătorii din Germania, unde s-au anunţat temperaturi de până la -15 grade, îşi pregătesc mănuşile, îmbrăcămintea termică şi colanţii.

“Este o situaţie limită”, consideră Tim Meyer, medicul naţionalei Germaniei, estimând că la -15 grade Celsius riscul accidentărilor creşte. El consideră că UEFA ar trebui să decidă ca la temperaturi de -15 grade sau mai mici să nu se dispute meciuri.

În rugby, meciul de deschidere al Turneului celor Şase Naţiuni, dintre Franţa şi Italia, se va disputa sâmbătă, în ciuda unei temperaturi de -3 grade la ora jocului, conform previziunilor Meteo France. Organizatorii au instalat de luni un dispozitiv de protecţie a gazonului, care acţionează “24 de ore din 24″.

Vizualizări: 105

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios