..

A slăbit 100 kg ca să se poată scălda de Bobotează! VIDEO

A slăbit 100 kg ca să se poată scălda de Bobotează! VIDEO

Un adolescent de 15 ani din oraşul rus Volgograd a slăbit 100 de kilograme de dragul visului său – acela de a se putea scălda în apele reci ale Volgăi de Bobotează, scrie Life News. Tradiţia ortodoxă spune că scăldatul în apele glaciale ale râurilor şi lacurilor e aducătoare de sănătate şi noroc.

E de necrezut că acest băiat, care la vârsta de 13 ani cântărea aproape două sute de kilograme şi nu se ridica din pat, acum poate să alerge. El le-a declarat fericit vecinilor: „Ma duc la râu! Nu intru în apă, e prea rece şi îngheţ numai cât mă uit la cei ce se scaldă, dar o sa-mi spăl faţa cu apă din Volga!”.
Salvatorii l-au recunoscut pe dată pe junele gigant: în ultimii ani băiatul a ajuns de mai multe ori la ajutorul lor, ba pentru a-l duce la spital, ba pentru a-l scoate din cada de baie. Şi acum uriaşul adolescent a avut nevoie de ajutorul lor: de data asta, pentru a coborî scările spre râu, deoarece acestea erau acoperite de gheaţă.
Gigantul a promis că va rămâne fidel tradiţiei creştine şi va veni la râu şi la anul de Bobotează, dar deja pentru a intra în apele reci ale Volgăi.*

N.T.

Vizualizări: 1516

Comentează