..

Băsescu, în prima apariţie publică de la începutul protestelor: Voi continua să fiu un partener activ al Guvernului

Băsescu, în prima apariţie publică de la începutul protestelor: Voi continua să fiu un partener activ al Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Cotroceni, în prima declaraţie publică de la începerea protestelor din ţară, că principala lecţie învăţată este că o atitudine responsabilă în plan politic şi economic este o premisă fundamentală împotriva crizelor şi că va continua să fie un partener activ al Guvernului.

Declaraţiile preşedintelui:

2012 este un an care poate şi trebuie să aducă noi evoluţii în eforturile de apropiere de Uniune a altor ţări.

Fondurile europene rămân un element esenţial pentru creşterea economică.
Suntem surprinşi că decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen este încă amânată, deşi toate condiţiile sunt îndeplinite.

Considerăm ca fiind pe deplin nejustificate deciziile de menţinere a restricţiilor privind accesul românilor pe piaţa muncii în nouă state membre UE.

Vrem să rămânem angrenaţi în evoluţiile majore la nivel european. România este adepta unei Uniuni tot mai integrate care să tindă spre statele unite ale Europei.

În condiţiile în care stabilitatea economiei va contiua să se consolideze, nu există motive de preocupare care să fundamenteze o eventuală retragere de lichidităţi de pe piaţa românească.
Voi continua să fiu un partener activ al guvernului în ceea ce priveşte adoptarea măsurilor la care ne-am angajat prin acordul cu FMI şi UE. Avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă a ţării. Toate reformele reprezintă un puternic semnal de stabilitate dat pieţelor.

România a continuat reformele instituţionale.

Principala lecţie învăţată este că o atitudine responsabilă în plan politic şi economic este o premisă fundamentală împotriva crizelor.

2011 a fost un an dificil, în care crizele economică, financiară, umanitară şi uneori politică au pus la încercare guvernele şi statele lumii.
mediafax.ro

Vizualizări: 161

Comentează