Premieră în transplantul de picioare

Un transplant dublu de picioare, prezentat ca o premieră mondială, a fost realizat  în Spania, de chirurgul Pedro Cavadas, au anunţat autorităţile din Valencia.

Premieră în transplantul de picioare stiinta

Un bărbat care avea ambele picioare amputate şi se deplasa în scaun cu rotile a fost operat în noaptea de duminică spre luni, se afirmă în comunicatul emis de guvernul regional din Valencia, potrivit Mediafax.

“Este pentru prima dată în lume când este realizat un astfel de transplant“, se afirmă în acelaşi comunicat.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, şi-a pierdut ambele picioare într-un accident, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, precizând că protezele existente pe piaţă nu puteau fi folosite în cazul acestui bolnav.

Medicul Pedro Cavadas este specializat în acest tip de transplant. El a realizat în 2008 primul transplant dublu de mâini din Spania – al doilea din lume -, iar în 2009, primul transplant de faţă din Spania.

“Acest tip de transplant n-a mai fost niciodată făcut, nicăieri în lume”, a declarat pentru postul public de radio spaniol RNE directorul Organizaţiei naţionale pentru transplanturi (ONT), Rafael Matesanz, care a precizat că oganismul pe care îl conduce a autorizat această operaţie în luna mai.

ziuaveche.ro

Vizualizări: 268

Comentează