Ei îţi fac cele mai bune sobe şi şemineuri!

Omul gospodar îşi face vara car şi iarna sanie. Cam aşa e şi cu sobele sau şemineurile, pentru că, în fond, ce este mai plăcut decât să petreci serile de iarnă, frumoase şi liniştite, în familie, la gura sobei! A sta în faţa lemnului care trosneşte în în vatră a fost dintotdeauna un sentiment de calm şi bunăstare.

Şemineul, magia focului viu
Şemineurile reprezentau odinioară centrul social al familiei, locul unde se aduna toată lumea şi depăna amintiri, copiii ascultau poveşti şi bunicii citeau câte o carte la lăsarea serii. Şemineul umple casa şi orice încăpere cu căldură şi confort, dăruind puterea magică a focului. Îmbinarea perfectă între tradiţie şi confort reprezintă soluţia optimă pentru a încălzi o casă obişnuită, o vilă sau cabană, pensiune sau restaurant. Rustice, clasice sau moderne, sobele şi şemineurile reuşesc să adune în jurul lor adevărate clipe de plăcere. Indiferent dacă veţi opta pentru tipurile standard, de serie sau veţi solicita executarea unei sobe după propriul dumneavoastră proiect, fiţi siguri că variantele constructive şi coloristice sunt perfect adaptabile oricărui interior, adăugând în fiecare caz un plus de personalitate chiar şi celor mai moderne decoruri. Pe lângă faptul că şemineul este un obiect frumos şi modern, acesta poate deveni principala formă de încălzire în casă, ca în vechile case nobile. Piaţa modernă propune o largă varietate de opţiuni, dar cel mai mare avantaj îl reprezintă sobele şi seminţele din cahle de teracotă, oferite de magazinul ,,Focuşor”, care lucrează doar cu teracotă din România. Având o experienţă de peste o sută de ani, produsele „Focuşor” sunt adaptate în permanenţă nevoilor arhitectonice şi constituie rezultatul unor principii de calitate, profesionism, seriozitate şi respect faţă de clienţi, aceste principii făcându-l de lideri pe piaţă. „Un şemineu sau o sobă înseamnă mai mult decât un element care creează o dispoziţie bună, este o sursă de căldură, care funcţionează cu energie regenerabilă, ceea ce nu e de neglijat în zilele noastre, când toată lumea vorbeşte de ocrotirea mediului sau scumpirea gazului. Sobele de teracota prezintă marele avantaj că pot funcţiona pe orice fel de combustibil solid sau gazos: lemn, rumeguş, gaz, cărbune. Compoziţia de material şi tehnologia de presare asigură pieselor din teracotă un grad mare de compactitate, cu bune proprietăţi termice. Datorită acestui fapt, o sobă de teracotă corect dimensionată şi construită se va încălzi indiferent de combustibilul folosit.
Modelele sunt diverse: de la ornamente simple, geometrice, până la ornamente cu flori. Gama de culori este şi ea variată: alb, bej, verde, brun, natur, maro, albastru etc.
Pe lângă design şi materie primă de calitate înaltă, este deosebit de important şi talentul meşterului.
Cei care au reuşit să transforme o piatră în operă de artă şi să inspire viaţă acesteia este Î.I.,,Constantin Arhip” – o firmă cu renume în domeniu, calitatea produselor sale fiind recunoscută atât la noi în ţară, cât şi peste hotare, unde lucrările firmei au devenit deosebit de apreciate datorită calităţii, complexităţii şi designului plăcut.
În locuinţa ta cum s-ar încadra un şemineu?