Lista fructelor şi legumelor nesănătoase. Cum poţi elimina pesticidele

Lista fructelor şi legumelor nesănătoase. Cum poţi elimina pesticidele

Alimentele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, ceea ce poate duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central, avertizează nutriţioniştii, potrivit gandul.info.

Ţelina, piersicile, merele, căpşunile, afinele, spanacul, varza, cartofii şi cireşele sunt alimente care pot “otrăvi” organismul cu tot felul de substanţe chimice, pentru că se folosesc în procesul cultivării, dar şi al transportului lor se folosesc numeroase chimicale, informează shine.yahoo.com. După ce au analizat alimentele, specialiştii au realizat o listă a celor mai nesănătoase fructele şi legumele.

Ţelina ocupă locul 1 în top. Potrivit experţilor americani, planta conţine până la 67 de compuşi chimici, deşi cercetările anterioare arătau că ţelina conţine în jur de 13.

Piersicile sunt stropite cu tot felul de substanţe care le fac să reziste mai mult timp în rafturile din magazine, precizează cercetătorii. Din cauza structurii fragile, aceste fructe sunt expuse tratamentelor chimice.

Căpşunile conţin până la 53 de pesticide. Specialiştii susţin că acestea sunt lipsite de substanţe nutritive deoarece agricultorii folosesc tot felul de substanţe toxice pentru ca producţia să fie mare.

Vizualizări: 530

3 Comentarii

  • Nume
    22 februarie 2011 | Permalink |

    pofta buna!

  • EU
    23 februarie 2011 | Permalink |

    IMI PARE RAU DAR TEHNOLOGIILE AU AJUNS PREA DEPARTE SI ACUMA SUPORTAM CONSECINTELE, SI CIND TE GINDESTI CA BUNICII SI STRABUNICII NOSTRI FOLOSEAU METODE NATURALE DE USCARE A FRUCTELOR PENTRU A TE BUCURA DE ELE IN SEZONUL RECE.

  • 23 februarie 2011 | Permalink |

    Da… foarte trist ce se intimpla… degraba nu vom putea sa mincam nimic ca totul este cu pesticide

Comentează