Vlad Filat, despre petrolişti: E o înţelegere de cartel între ei


Prim-ministrul, Vlad Filat, este nedumerit de preţurile „umflate” la carburanţi de pe piaţa internă. Acesta susţine că s-a aşteptat la o corectitudine din partea petroliştilor şi că este chiar supărat.

Premierul a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate, despre preţurile la carburanţi din Republica Moldova. „Am putea să acţionăm în acest domeniu, urmând exemplul medicamentelor”, a spus Vlad Filat.

„Atunci când accizele în Republica Moldova sunt mai mici decât în alte ţări, iar preţurile la pompă sunt mai mari, apar întrebări”, a precizat premierul.

Întrebat, dacă între petrolişti există înţelegeri de cartel, prim-ministrul a declarat: „Păi am fi avut o concurenţă bună în acest domeniu. Cum vă puteţi explica? Eu, de exemplu, nu înţeleg, de ce furnizorii sunt diferiţi, cheltuielile sunt diferite, iar preţurile sunt, practic, identice? Faptul că nu sunt probate şi sancţionate aceste înţelegeri, este problema instituţiilor competente”.

Amintim că ieri petroliştii au fost convocaţi la o şedinţă cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei, deşi subiectul discuţiilor nu a fost dezvăluit.

sursa: jurnal.md
foto: filat.md

vizualizări: 158

Comentează