Alianţa se întruneşte astăzi în şedinţă


Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană se întruneşte astăzi în şedinţă pentru a discuta despre noua sesiune a Parlamentului, despre alegerea şefului statului şi despre partajarea funcţiilor de viceminiştri.

Şedinţa va avea loc la 16.00, la Reşedinţa de Stat.

Contactat de JURNAL, prim-vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a declarat că colegii săi de partid nu au fost anunţaţi încă despre această şedinţă.

Din parte PL, în Consiliul Alianţei au fost delegaţi preşedintele formaţiunii – Mihai Ghimpu şi vicepreşedinţii Ion Hadârcă şi Mihai Moldovanu.

Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană este o structură creată de AIE cu scopul coordonării activităţii Guvernului, Parlamentului şi a Preşedinţiei. Acordul de constituire a AIE prevede că în cadrul Consiliului se discută problemele de redistribuire a competenţelor, funcţiilor, orice schimbări instituţionale. Deciziile în cadrul Consiliului se iau prin consens.

Precizăm că, ieri, premierul Vlad Filat şi preşedintele interimar Marian Lupu au avut o întrevedere la Reşedinţa de Stat, fără liderul PL, Mihai Ghimpu.

vizualizări: 121

Comentează