Au grădiniţă doar pe hârtie

Au grădiniţă doar pe hârtie
În satul Coloniţa se duce o adevărată luptă pentru un loc la grădiniţă. Părinţii aşteaptă câte o jumătate de an ca odraslele lor să fie înscrise în listă. Ceilalţi copii ori stau acasă, ori vin la grădiniţă la Chişinău. Asta în timp ce o altă grădiniţă din sat, care trebuia să fie dată în exploatare încă din anul 1992, stă părăsită. Autorităţile locale dau neputincioase din umeri şi spun că edificiul este proprietate privată.
Mucegaiul, rugina şi mizeria au pus stăpânire pe clădirea construită pentru copii cu 20 de ani în urmă. Autorităţile locale se judecă de mai bine de un an cu proprietarul imobilului. Singura grădiniţă care funcţionează este neîncăpătoare şi activează în condiţii improprii. Ea poate fi frecventată de numai 140 de copii din cei 400 care locuiesc în sat. Primarul din localitate spune că reparaţia clădirii va costa foarte mult, dar banii au fost pregătiţi deja.
Satul Coloniţa se află în apropierea capitalei şi de aceea numărul locuitorilor este în permanentă creştere. Atâta timp, însă, cât vechea grădiniţă rămâne părăsită, tot mai mulţi copii sunt lipsiţi de dreptul la educaţie.
sursa: jurnaltv.md
vizualizări: 132

Comentează