Autoritatile de la Chisinau se asteptau la autodenuntul lui Vardanean

Autoritatile de la Chisinau se asteptau la autodenuntul lui Vardanean

Vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, sustine ca jurnalistul Ernest Vardanean, retinut de autoritatile de la Tiraspol si acuzat de tradare si spionaj in favoarea Moldovei, a fost presat sa-si recunoasca vina, transmite Agentia DECA-press.
„Nu vreau sa atrag o mare atentie acestei declaratii. Noi, de fapt, am asteptat ca, in urma retinerii lui si sub presiunile facute, va aparea o asemenea declaratie. In situatia cand stii ca acasa te asteapta sotia si copii, poti declara orice, dar cine va crede ca ceea ce a spus el este adevarat. Nu aveam nevoie sa-l racolam pentru ca nu are ce ne spune nimic interesant”, a declarat Victor Osipov.
Si avocatul familiei jurnalistului, Alexandru Postica, sustine ca Ernest Vardanean a fost impus sa faca aceste declaratii.
Anterior, pe jurnalul sau personal de pe Internet a fost publicat un mesaj al lui Vardanean in care jurnalistul spunea ca ar fi supus unor tehnici
speciale de tortura si ca daca va aparea la televiziune cu un auto-denunt sau cu declaratii compromitatoare impotriva altor persoane, sa nu i se dea crezare, pentru ca este nevinovat, iar pentru securitatea familiei lui este dispus sa declare orice.
Ernest Vardanean, care a fost arestat la 7 aprilie, este acuzat de inalta tradare si de spionaj in favoarea Moldovei si risca
pana la 20 de ani de inchisoare.

Sursa: realitatea.net

foto: aprodul.blogspot. com

vizualizări: 52

Comentează