Obezitatea pune în pericol securitatea naţională ale SUA

Obezitatea pune în pericol securitatea naţională ale SUA

Într-un articol publicat de Washington Post, doi foşti şefi de stat-major au afirmat că obezitatea, care face ravagii în rândul tinerilor americani, ar putea afecta viitorul armatei americane, eventualii recruţi fiind prea rotofei ca să se înroleze.

Ei cer Congresului să adopte o legislaţie care ar obliga şcolile să îi hrănească mai sănătos pe copii, propunându-le mai multe legume, fructe şi alimente pe bază de făină de grâu integral, reducând consumul de produse prea dulci, sărate sau grase.

‘Rata obezităţii este un mare pericol pentru sănătatea americanilor, în general, şi pentru viitorul forţelor noastre armate, în special. Această problemă este extrem de importantă pentru securitatea naţională şi trebuie tratată cu foarte mare seriozitate. Împreună cu alţi 130 de generali, amirali şi alţi înalţi ofiţeri în retragere am hotărât să cerem Congresului să adopte ă noulă privind alimentaţia copiilor’, afirmă John Shalikashvili şi Hugh Shelton, doi foşti generali, citaţi de agerpres.

Potrivit unui studiu publicat în martie, din ce în ce mai mulţi tineri americani devin obezi de la o vărstă foarte mică.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 73

Comentează