Oleinic s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Oleinic s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Alexandru Oleinic, ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor a avut o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale: Siddhartna Raja, consultant telecomunicaţii, şi Oleg Petrov, coordonator de program, Departament TIC. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de liberalizare a traficului transfrontalier şi creare a condiţiilor egale pentru toţi operatroii interesaţi, simplificarea procedurilor administrative în procesul de lansare a retelelor tranfrontaliere, precum şi planurile MTIC de dezvoltare a e-Guvernarii în Moldova şi oportunităţile de colaborare în vederea îmbunătăţirii guvernării.

Alexandru Oleinic a informat despre recentele măsuri întreprinse de Guvern în vederea eliminării tuturor constrăngerilor existente la construcţia şi darea în exploatare a reţelelor de comunicaţii de trecere transfrontalieră pentru operatorii solicitanţi. Alexandru Oleinic a subliniat că operatorii care sînt pregătiţi tehnic să se implice în traficul transfrontalier se vor bucura de susţinerea plenară a autorităţilor publice de resort pentru obţinerea autorizaţiei necesare.

Siddhartna Raja şi-a exprimat satisfacţia vizavi de ritmurile în care ministerul traduce în viaţă angajamentele asumate vizavi de crearea unor condiţii egale de activitate pentru operatorii din sistemul TIC din Moldova, schimbarea atitudinii faţă de sectorul privat în general şi în special eliminarea barierelor birocratice şi simplificarea procedurilor de dare în exploatare a reţelelor de comunicaţii de trecere transfrontalieră. „Apreciem înalt activitatea Ministerului în domeniul dezvoltării sistemului TIC din Moldova şi sintem bucurosi ca avem un partener de nadejde cu care vom putea implementa proiecte importante pentru dezvoltarea Moldovei”, a menţionat oficialul BM.

În acest context părţile au discutat detalii privind elaborarea în comun a unui proiect amplu de dezvoltare a sectorului TIC, guvernarii electronice, şi sporire a calitatii serviciilor publice acordate populaţiei.

E.R.

vizualizări: 264

Comentează