Stela Popa: Viaţa printre autografe

Stela Popa: Viaţa printre autografe

Săptămâna aceasta o vom cunoaşte mai bine pe Stela Popa, directorul Biroului Vocea Basarabiei Bucureşti şi cea care realizează emisiunea „Mai aproape de Europa”. După ce şi-a lansat romanul „100 DE ZILE”, apărut recent la Bucureşti, la Editura „Tritonic”, şi a avut o lansare de succes în capitala României, jurnalista spune că a cunoscut o altă latură a vieţii de autor de carte – cea a autografelor. Şi, cum nu ne scapă nimic, nu am ezitat să îi fim alături şi să vedem ce întorsătură a luat viaţa Stelei. Mereu cu zâmbetul pe buze şi din cale-afară de activă, Stela ne-a dus la sport, la editură, la radio, la o sesiune de autografe şi la shopping. Recunoaştem că ritmul ei ne-a obosit, dar a meritat. A fost o zi plină!

Ora 8:30. Stela se consideră o privelegiată a sorţii, din simplul motiv că ea îşi este propriul şef. „Nu îmi dictează nimeni programul. Mă trezesc şi mă culc când vreau, fără să mă gândesc că a doua zi am un şef care să mă terorizeze că am întârziat la serviciu”, afirmă jurnalista. Cu toate acestea, Stela Popa spune că nu se lasă dusă de val şi este conştiincioasă în privinţa programului său. Astfel că trezirea are loc, de obicei, în jurul orei opt. Ceaiul de muşeţel sau sunătoare, preferatul ei, îl bea, de obicei, în faţa computerului, urmărind ştirile şi citind ziarele. Tot atunci scrie şi pentru blog. „Îmi permit dimineaţa să stau mai mult în faţa calculatorului deoarece peste zi nu prea mai am timp de el”, conchide Stela.

9:30. La această oră o găsim făcând sport. De câţiva ani buni sportul are un loc important în viaţa Stelei şi îl recomandă tuturor. „Am simţit pe propria piele efectul exerciţiilor de dimineaţă. Nu îmi place să merg la sală. E mai bine acasă. Mă simt mai în largul meu”, ne mărturiseşte Stela. Timp de 45 de minute, Stela face exerciţii pe două aparate de sport. „De fapt, am trei aparate, râde interlocutoarea cu poftă, dar unul e la balcon pentru că nu mai am timp şi de el”. Aşadar, lecţia e clară – sportul înseamnă viaţă sănătoasă.

10:35. Până a ajunge la radio, Stela trebuie să treacă şi pe la Editura „Tritonic”, acolo unde o veţi găsi tot mai des în ultimul timp. „Astăzi, de exemplu, trebuie să semnez mai multe autografe pentru jurnalişti. Cea care mă va ajuta este Iulia, PR manager la editură. După lansare urmează şi promovarea, deşi, cred că asta nu înseamnă tot”, ne explică Stela. „Apropo, vă mulţumesc pe această cale pentru parteneriatul 100 DE ZILE -Jurnal, chiar aşa şi să scrii”, schiţează Stela un zâmbet. O lăsăm să semneze mai bine de treizeci de autografe, printre care unul pentru Andreea Marin Bănică şi Mircea Badea, după care plecăm mai departe.

13:05. Ajungem la Radio România. Aici Stela Popa înregistrează o emisiune alături de Valentin Ţigău despre cartea ei şi discută cu George Prodescu despre preluarea unei ediţii a emisiunii „Mai aproape de Europa” pe Radio România Internaţional. Se consultă cu colegii şi asupra următoarei ediţii a emisiunii sale pe care o realizează săptămânal de la Bucureşti pentru Radio Vocea Basarabiei de la Chişinău.

15:10. Nu cedăm, ţinem pasul alături de Stela şi ajungem la unul dintre cele mai noi şi mai mari mall-uri din Bucureşti – AFI Palace Cotroceni. Stela, alături de Oana Stoica Mujea, o altă autoare Tritonic, are o sesiune de autografe. Până să urcăm la etaj, ne invită la un ceai cu clătite. Ea bea ceai verde şi mănâncă o clătită cu zmeură, noi îi urmăm exemplul. Nu îşi face niciun fel de probleme legate de siluetă. „Acesta este confortul pe care ţi-l oferă sportul. Mănânci cât vrei şi când vrei. Important e să nu uiţi de exerciţii. În rest ai dezlegare la toate”, râde ea cu poftă.

16:50. Urcăm la etaj, acolo unde Editura „Tritonic” are un stand mare de carte. Facem cunoştinţă cu Bogdan Hrib, directorul Editurii şi cu Oana Stoica-Mujea, pe care Stela o cunoaşte pentru prima dată. Se împrietenesc rapid şi fac schimb de cărţi, cu autografe, evident.

17:15. Urmează discuţii cu vizitatorii şi o sesiunea de autografe. Alături de colegii săi Stela împarte autografe, zâmbeşte şi îşi mai cumpără şi nişte cărţi pentru acasă. Reducerile sunt în toi. „Măcar atâta lucru bun din criza asta”, conchide interlocutoarea noastră.

18: 55. Facem o tură prin mall. Stela este o admiratoare a bijuteriilor. O însoţim zâmbind. De, aşa sunt femeile… Înainte de a ne despărţi trecem şi pe la raionul de DVD-uri. Stela îşi ia nişte filme pentru acasă, iar la ieşire nu pierde prilejul să se fotogafieze cu un afiş al unia dintre filmele ei preferate.

vizualizări: 707

One Comment

  • 18 februarie 2010 | Permalink |

    Am scris ieri un mesaj pe blogul ei, in care o criticam, si l-a sters. Ceea ce ma face sa cred ca am nimerit-o unde o durea. Nu impartasesc nicideloc entuziasmul celor care o lauda. Am privit la TVR doua emisiuni unde era prezenta si m-a deceptionat profund: se balbaia, incurca evenimentele, nu stia anii in care acestea s-au produs. Imi era rusine, pentru ca se afla la o masa cu Mircea Druc si Dan Dungaciu, care sunt niste enciclopedii, pe cand ea nu avea nimic de spus. Vezi zice ca-s invidioasa, ca nu suport ca cineva sa se ridice, nu-mi pasa. As vrea ca la Bucuresti sa ne reprezinte intr-un fel tara persoane mult mai bine pregatite si mai agere la minte. Pe cand ea doar pozeaza. E foarte draguta, dar cred ca a gresit emisiunea.

Comentează