Ce băiat are Marian Stârcea!

Ce băiat are Marian Stârcea!

Cunoscut pe piaţa muzicală ca Dj Alex Key, fiul renumitului compozitor Marian Stârcea îi seamănă leit – au aceeaşi ocupaţie, aceleaşi idealuri şi viziuni politice.

„La fel ca şi tata, am crescut cu muzica, doar ca m-am dedicat mai mult celei electro. După absolvirea liceului şi admiterea la Conservator, pentru mine a început o altă viaţă şi, odată cu ea, pasiunea pentru muzica electro. Am luat exemplul tatălui meu, care făcea muzica în vogă la vremea lui, eu fac muzica modernă zilelor noastre” spune Alexei. Chiar dacă nu i-a călcat pe urme tatălui sau în totalitate, Marian Stârcea este împlinit de alegerea pe care a facut-o fiul său. „Eu întotdeauna i-am lăsat liberatate în ceea ce vrea să facă şi nu am supus nici un fel de presiune. Doar l-am învăţat pe fiul meu să deosebească kitch-ul de muzica adevărată. Acum, privind la tot ce creează, îmi dau seama că n-a fost în zadar străduinţa mea”, spune compozitorul Stârcea într-un interviu.

„Nu este necesar să faci Conservatorul ca să fii un bun Dj”

Să fii Dj a devenit o ocupaţie tot mai frecventă printre rândurile tinerilor, însă un Dj profesionist trebuie să aibă neapărat o bază de cunoştinţe în domeniul muzicii”, este de părere Alexei. „Nu este necesar să faci Conservatorul ca să devii Dj, însă o temelie muzicală este indispensabilă. În zilele noastre fiecare a doua persoană vrea să fie Dj, neavând legatură cu muzica, din această cauză majoritatea celor care mixează prin cluburi sunt neprofesionişti. În viitor vreau să fac aranjamente muzicale şi compoziţii. Tatăl meu are în planuri apropiate deschiderea unui studio de înregistrări, ceea ce-mi va permite şi mie să experimentez”, a mărtirisit fiul compozitorului Maria Stârcea.

„Viziunea politică pe care o am i-o datorez tatălui meu”

Cei apropiaţi spun despre Alexei şi tatăl lui că sunt ambii dintr-o bucată, însă cei doi afirmă că se mai întâmplă uneori să-şi aducă şi contraargumente unul altuia. „Ceea ce mai avem în comun cu tatăl meu, în afara muzicii, este încrederea în oameni şi accepţia politică. Viziunea pe care o am astăzi se datorează tatălui meu, care i-a trebuit foarte multă vreme să mă convingă în anumite privinţe. Însă avem şi momente în care opiniile noastre nu se suprapun, desigur. Tatălui meu i se pare că ar trebui să reuşesc mai multe şi să mă mişc într-un ritm mai alert. Poate peste câţiva ani voi fi şi eu de aceeaşi părere”, mai spune Alexei Stârcea.

Stela Dănilă

vizualizări: 1621

Comentează