Cu el a colaborat, în ultimele clipe ale vieţii, Grigore Vieru

Cu el a colaborat, în ultimele clipe ale vieţii, Grigore Vieru

Ilie Gorincioi este un compozitor şi producător destul de renumit în rândul artiştilor din Moldova, dar şi din România. Deşi a absolvit facultatea de Drept a Universităţii de Stat, Ilie a înţeles că menirea sa este aceea de a face muzică bună, de calitate.

În 2008, tânărul compozitor a înfiinţat proiectul „Tadevsstudio Production”. Astfel, Ilie Gorincioi a început să colaboreze cu cei mai de seamă artişti: Irina Loghin, Nicolae Botgros, Ion Timofti, Aliona Triboi, Andrei Ştefăneş, Ntalia Matcovschi, Elena Buga, Lidy Scarlat, Cezara, Denis Latîşev, Ion Paladi, Geta Burlacu şi mulţi alţi interpreţi de seamă de pe ambele maluri ale Prutului. Dar, cea mai importantă colaborare a lui Ilie Gorncioi a fost cea cu maestrul Grigore Vieru.

În ziua când a plecat scriitorul la concertul din sudul Moldovei, compozitorul muncea intens la piesa lui Grigore Vieru „Imn Neamului”, interpretată de Andrei Ştefăneţ. Poetul aştepta cu nerăbdare să asculte varianta finală, dar nu a fost să fie. Grigore Vieru şi-a pierdut viaţa în teribilul accident rutier în timp ce se întorcea acasă. Îndurerat, Ilie Gorincioi a promis că va face auzită piesa Poetului nu doar în Moldova, dar şi în România. Aşa şi a fost. În luna mai 2008, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul concertului dedicat în memoria poetului, Ilie a lansat piesa. Cei prezenţi au rămas profund impresionaţi atât de esenţa versurile, dar şi de aranjamentele muzicale. În luna februarie 2010, la Palatul Naţional va avea loc un concert dedicat creaţiei poetului Grigore Vieru. În cadrul concertului vor participa toţi interpreţii şi compozitorii care au colaborat cu renumitul scriitor. De asemenea, veţi putea auzi şi piesa „Imn Neamului”.

Lena Negru

vizualizări: 534

Comentează