Poliţia are apărare

Sindicatul „Demnitate”, creat la 26 octombrie curent, din care fac parte persoane fizice din domeniul organelor de forţă din Moldova, s-a ridicat în apărarea poliţiei.

Potrivit conducerii sindicatului respectiv, după evenimentele din luna aprile curent, mai mult de 200 de poliţişti au avut de pătimit, mulţi dintre ei alegându-se cu grade de invaliditate şi disponibilizări din funcţii.

O altă problemă a forţelor de ordine, în viziunea Sindicatului „Demnitate”, sunt modificările legislative din ultima perioadă, care vin în detrimentul organelor de forţă, cum ar fi anularea majorării de salarii, eliminarea înlesnirilor pentru asigurarea cu locuinţe, precum şi examinarea legii cu privire la vârsta de pensionare a colaboratorilor poliţiei.

Preşedintele Sindicatului „Demnitate”, Mihail Laşcu, care este tatăl lui Sergiu Laşcu, unul dintre tinerii care au protestat la 7 aprilie, crede că, în urma evenimentelor din aprilie, colaboratorii forţelor de ordine au fost discriminaţi. „Mulţi poliţişti au fost disponibilizaţi, chiar dacă ei doar au executat ordinele superiorilor, ceea ce li se cerea, de fapt, prin lege”, a menţionat Mihail Laşcu.

În context, Sindicatul „Demnitate” a înaintat Ministerului Afacerilor Interne un şir de revendicări, cum ar fi implicarea Sindicatului la elaborarea modificărilor legislative care vizează forţele de ordine, includerea Sindicatelor în comisiile de concurs pentru asigurarea transparenţei vis-a-vis de numirea în funcţii, executarea hotărârilor instanţelor de judecată privind acordarea spaţiilor locative etc.

Vizualizări: 3475

Comentează