Nelly Ciobanu, întâmpinată cu pâine şi sare în Portugalia

Nelly Ciobanu a început anul 2015 cu agenda plină de spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate. În această lună, artista a fost invitată să cânte în Portugalia şi în Franţa, de unde a revenit acasă cu impresii de neuitat. Într-un interviu pentru APROPO, Nelly Ciobanu vorbeşte despre aceste două concerte, dar şi despre relaţia frumoasă dintre ea şi soţul ei.

Nelly Ciobanu a trăit emoţii de nedescris în Portugalia, unde a fost invitată să susţină un spectacol pentru cei din diasporă. A fost întâmpinată cu pâine şi sare, iar în timpul concertului cei prezenţi în sală au plâns, au râs şi au dansat. Această deplasare a fost una mai specială pentru vedeta noastră şi asta deoarece, spune ea, a avut şansa să le mulţumească atât celor din diasporă, cât şi portughezilor, pentru faptul că au susţinut-o atunci când a reprezentat R. Moldova la Eurovision Song Contest 2009.

„Nu-mi e ruşine să recunosc că am plâns pe scenă”

a„Pe lângă serviciul de bază pe care-l au, mulţi dintre basarabenii de acolo mai iau şi ore de dans sau de muzică. Au venit la spectacol şi câteva grupuri de dansatori ce purtau costume naţionale autentice. A fost o plăcere să-i văd. Portugalia a fost a doua ţară, după România, care mi-a acordat 12 puncte atunci când am mers la Eurovision. Tocmai pentru că m-au susţinut foarte mult, le-am zis organizatorilor că nu mă interesează suma pe care urma să o primesc. Acum am avut şansa să merg să le mulțumesc pentru gestul lor. Alături de ei am retrăit acele emoţii pe care le-am avut atunci când am fost la Eurovision. Nu-mi este ruşine să recunosc că am plâns pe scenă, alături de cei din sală: italieni, francezi, portughezi, ucraineni, ruşi, moldoveni şi români. A fost un spectacol pe care nu-l voi uita niciodată”, ne povesteşte Nelly Ciobanu.

Braţe de flori la spectacolul de la Paris

aA urmat un alt concert, la fel de frumos, doar că la Paris, alături de colegii săi de scenă Zinaida Julea şi Adrian Ursu. Acest eveniment a fost organizat de o basarabeancă măritată cu un cetăţean francez.
„Fiind de mai mulţi ani la Paris, Viorica şi-a dorit să organizeze un spectacol pentru moldovenii din Franţa. Şi aici am avut parte de un public excepţional, iar sala a fost arhiplină. Unde mai pui că întâlnirea cu ei a avut loc chiar în inima capitalei franceze”, ne spune interpreta.
Spectacolul a durat două ore şi jumătate, iar cei prezenţi în sală, au cântat cu artiştii care au reuşit să le mai potolească din dorul de casă.
„Atunci când am ieşit pe scenă, m-am uitat în ochii lor să le văd reacţia. Am observat tristeţe şi zâmbete nostalgice. De aplauze nici nu mai zic! Am plecat toţi trei acasă cu braţele pline de flori. Un artist este şi mai împlinit când observă reacţia publicului, când vede mulţumirea spectatorului prin acel bucheţel de flori pe care ni-l aduce”, povesteşte artista.

La spectacolul celui mai faimos cabaret parizian

aAcesta a fost al doilea spectacol pe care Nelly Ciobanu l-a susţinut în Franţa. Primul a avut loc în urmă cu cinci ani, când a cântat toată noaptea pe un vapor, pe Sena, la nunta unui basarabean. Atunci însă nu a reuşit să cutreiere străzile pariziene, aşa că a făcut-o luna aceasta, timp de patru zile, atât cât a durat minivacanţa petrecută alături de colegii săi de scenă.
„Orice zi petrecută la Paris este una neobișnuită, deoarece vezi ceva nou. Mi-aş fi dorit să avem şi noi un arhitect cum a fost baronul Haussmann, cel al cărui nume e asociat cu reconstrucţia capitalei franceze. A fost o minivacanţă superbă! Cei care ne-au invitat ne-au hrănit, ne-au corcolit şi ne-au arătat foarte multe obiective turistice. Am fost la un spectacol de cabaret la Moulin Rouge ce ne-a lăsat mască. A fost de nedescris”, ne povestește interpreta.

„Zinaida Julea, un om extraordinar”

aNelly Ciobanu ne-a mărturisit că în timpul acestei deplasări a avut ocazia să-i cunoască mai îndeaproape pe Adrian Ursu şi Zinaida Julea: „Cu Adrian ne vedem mai des pe la spectacole, însă pe dna Zina, pentru care am avut dintotdeauna un respect aparte, abia acum am reuşit să o descopăr mai bine. E o femeie înţeleaptă şi un om extraordinar”.
Interpreta a revenit acasă cu suvenire pentru cei dragi. Fiicei sale, Mirela, i-a adus brelocuri cu vioară, cheia sol şi Turnul Eiffel.
Artista susţine că 2015 a început foarte frumos pentru ea, iar pentru acest an are planificate foarte multe concerte în străinătate. În mai, de exemplu, este invitată să susţină un recital de 35 de minute, la Moscova, într-o sală cu peste 6000 de locuri, la invitaţia unei companii renumite.

„Soţul este sufletul meu pereche”

aŞi cum Nelly Ciobanu nu a reuşit să-şi găsească un producător, un mare ajutor îl primeşte din partea soţului său.
„Demult îmi caut un producător, pentru că-mi este foarte greu să gestionez totul – este o muncă asiduă, pe care mulţi nu o înţeleg. Dar din moment ce nu mi-am găsit un producător pe potriva mea, prefer să mă descurc de una singură. Am mare noroc de soţul meu, care îmi este alături, mă ajută să analizez contractele şi îmi dă sfaturi. Mă înţelege şi vede singur cât e de greu să fii şi mamă, şi soţie, şi gospodină, şi artist. Dar încerc să le îmbin pe toate. Dintotdeauna mi-am dorit o carieră frumoasă, de succes. Dar mi-am dorit şi o familie trainică, o căsnicie care să dureze toată viaţa. Să-mi găsesc sufletul potrivit care va zbura în același ritm cu mine. Şi mă bucur că l-am găsit.
Părinţii mei în curând vor face 50 de ani de când sunt împreună. Mi-aş dori ca şi noi, după jumătate de secol de căsnicie, să vedem în ochii unul altuia aceeaşi dragoste pe care o văd azi în ochii părinţilor mei”, ne-a spus Nelly Ciobanu.

aLena NEGRU
Foto: Facebook

 

2 Comentarii

Comentează