Facebook a pierdut procesul cu profesorul care postase pe pagina sa o pictură cu SEXUL unei femei

Facebook a pierdut procesul cu profesorul care postase pe pagina sa o pictură cu SEXUL unei femei

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a intentat o plângere împotriva Facebook la o instanţă din Franţa, susţinând că drepturile sale la libera exprimare au fost încălcate, deoarece reţeaua de socializare nu a putut face distincţia dintre artă şi pornografie, scrie libertatea.ro

Reţeaua de socializare Facebook a fost dată în judecată pentru cenzură online de un profesor francez al cărui cont de Facebook a fost suspendat după ce a postat o fotografie cu „L’Origine du Monde” – o pictură faimoasă din secolul al XIX-lea, de Gustave Courbet, care ilustrează părţile intime ale unei femei goale.

Pictura realizată de Gustave Courbet în 1866 este expusă la Musée d’Orsay din Paris. Potrivit Le Figaro, bărbatul va primi daune în valoare de 20.000 de euro.

„Vrem să respectăm dreptul oamenilor de a împărtăşi conţinut care are importanţă personală, fie că este vorba despre o sculptură precum «David» a lui Michelangelo sau poze de familie cu un copil care este alăptat”, au declarat reprezentanții Facebook, precizând că a luat act de decizie şi că are în vedere un răspuns.

Comentează