Iurie Leancă a anunţat când îşi va prezenta echipa

Iurie Leancă a anunţat când îşi va prezenta echipa

Fostul premier Iurie Leancă va prezenta, în câteva zile, echipa cu care va lansa noul său proiect politic. Leancă a făcut anunţul astăzi după şedinţa Comisiei parlamentare pentru Economie din care face parte.

„Vom anunţa la sfârşitul săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare. Sunt convins că echipa care acum se conturează va fi capabilă să vină nu doar cu critici acolo unde este cazul, dar şi cu soluţii”, a declarat Iurie Leancă, citat de jurnal.md

Astăzi, viceministrul de Externe Iulian Groza şi-a dat demisia şi a anunţat că se alătură lui Leancă. „Bănuiesc că în urma unei analize a înţeles că într-un guvern minoritar este imposibil să promovezi reforme”, a comentat Iurie Leancă.

Anterior şi-au părăsit funcţiile viceministrul de Externe Valeriu Chiveri, dar şi şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, la fel pentru a se alătura echipei fostului premier. Totodată, şi fostul vicepremier pentru Reintegrare, Eugen Carpov, va face parte din noul partid.

Iurie Leancă a anunţat, la sfârşitul lui februarie, că părăseşte PLDM, după ce Guvernul Gaburici a primit votul Parlamentului. Potrivit lui Leancă, faptul că PD, PLDM şi PCRM au votat un guvern minoritar înseamnă un pas înapoi în parcursul european al Republicii Moldova.

Comentează