Ion Suruceanu: „Kirkorov nu merita titlul de Artist al Poporului din R.Moldova!”

Ion Suruceanu: „Kirkorov nu merita titlul de Artist al Poporului din R.Moldova!”

Pe 9 septembrie curent, Ion Suruceanu a aniversat vârsta de 63 de ani. Interpretul şi-a sărbătorit ziua de naştere de două ori: o dată cu familia şi a doua oară cu prietenii din echipa de fotbal reprezentanţilor showbiz-ului autohton, Real. Îndrăgitul artist şi-a deschis inima pentru cititorii APROPO, într-un interviu în exclusivitate, în care ne-a vorbit şi despre cel mai mare regret al său.

Ion Suruceanu se emoţionează de fiecare dată când vorbeşte despre familia sa. La cei 63 de ani, artistul realizează mai bine ca oricând că este un norocos: are o soţie de care este îndrăgostit ca-n prima zi, cu un fecior care l-a făcut bunicul „a doi nepoţi de nota zece”.
Totuşi, Ion Suruceanu ne-a mărturisit că singurul său regret este că nu avut mai mulţi copii. „La 63 de ani, conștientizez că sunt un bărbat împlinit, un soţ iubit, un bunic şi un părinte fericit. Nici nu-mi vine să cred că timpul a zburat atât de repede şi că băiatul meu, Andrei, este şi el părinte. Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu aş schimba nimic, doar că l-aş fi rugat pe Dumnezeu să-mi dea mai mulţi copii. Dar nu ne plângem. Împreună cu şi soţia mea, suntem mulţumiţi că Cel de Sus ne-a răsplătit cu un băiat care face câţi 10 la un loc. Andrei ne-a adus în casă noră care ne-a devenit ca o fiică. Îmi place faptul că deşi au doi copii, încă mai merg la discotecă, iar nepoţii Cristi şi Ionela stau ori la noi, ori la cuscri. Eu le spun să-şi trăiască viaţa din plin, căci ea e scurtă”, ne-a povestit Ion Suruceanu.

A petrecut cu grătar şi zeamă din peşte

Artistul şi-a sărbătorit ziua de naştere acasă, alături de copii, nepoţi, fini, dar şi de bunul său prieten, Ian Raiburg şi soţia acestuia. Omagiatul nu a uitat nici de colegii săi de breaslă din echipa de fotbal Real. Pentru ei a organizat o petrecere în aer liber pe malul lacului Costeşti. „Am făcut zeamă de peşte, peşte prăjit cu mămăligă şi mujdei şi carne la grătar. Nici nu m-am aşteptat să am o sărbătoare atât de frumoasă. Şi încă în dublu exemplar!”, ne-a povestit omagiatul. Ion Suruceanu nu este pretenţios atunci când vine vorba de cadouri, iar cum era şi de aşteptat, cel mai de preţ dar a venit din partea familiei: „Faptul că soţia, copii şi nepoţii sunt alături de mine şi că suntem cu toţii sănătoşi este cel mai valoros cadou”.

Nepotul l-a bucurat doar cu note de 10

De ziua sa, nepoţelul Cristi, care este elev în clasa a III-a, şi-a anunţat bunicul că de la începutul anului şcolar încă nu a primit nicio notă de 9. Iar când şi-a văzut bunicul îngrijorat, juniorul familiei Suruceanu a precizat: „Am luat doar note de 10”. Şi Ionela, care în curând va face şase anişori, îşi bucură bunicii cu desene frumoase.

Vrea bătrâneţi liniștite

Singura dorinţă pe care o are cântăreţul este aceea de a avea o bătrâneţe liniştită alături de familia sa. „Ca orice om, am sădit un copac, mi-am făcut o casă şi mi-am întemeiat o familie cu care mă mândresc. Nu vreau să schimb nimic din viaţa mea, vreau doar s-o trăiesc aşa cum mi-am clădit-o”, ni se destăinuie artistul.
Ion Suruceanu ne-a vorbit şi despre surpriza muzicală pe care le-o pregăteşte fanilor alături de bunul său prieten, Ian Raiburg şi artistul de peste Prut, Fuego. Interpretul din România, care de curând a devenit Artist al Poporului în R. Moldova, pregăteşte două concerte care vor avea loc pe scena Palatului Naţional: unul de muzică uşoară şi celălalt de muzică populară. În cadrul spectacolului de muzică uşoară, Ion Suruceanu va cânta în duet cu Fuego. „De asemenea, împreună cu Ian şi Paul, vom cânta trio o piesă. Va fi ceva frumos şi inedit, mai mult nu vă spun”, a precizat interpretul.

Fuego – da, Kirkorov – ba

Ion Suruceanu a dorit să vină cu o replică pentru interpreţii autohtoni care s-au arătat revoltaţi de faptul că preşedintele Nicolae Timofti i-a decernat lui Fuego titlul de Artist al Poporului. „Este o distincție binevenită, deoarece acest băiat este harnic, a susţinut şi va susţine numeroase concerte în Moldova. La spectacolele lui sala este plină şi asta deoarece oamenii îi iubesc creaţia. Şi Marcel Pavel merită acest titlul. Când Voronin era la conducere, se dădeau distincţii în stânga şi-n dreapta, în special interpreţilor din Rusia. Deseori mă întreb ce au făcut pentru arta noastră Filip Kirkorov, Nicolai Baskov, Lev Leschenko sau Iosif Kobzon, care au primit aceiaşi distincţie ca şi Fuego. Nimic! De altfel, sunt şi indivizi din R. Moldova care deţin acest titlu fără să-l merite”, conchide Ion Suruceanu.*
L.N.
Foto: APROPO Magazin

Vizualizări: 3513

3 Comentarii

  • deci
    18 septembrie 2012 | Permalink |

    Maestre, jos palaria. sunt de acord cu dvs, astazi, fiecare “interpret” este Artist al Poporului. Distinctii trebuie oferite si fratilor nostri de peste Prut, care sustine concerte in Moldova, iar rusii sa stea la ei acasa.

  • eu
    18 septembrie 2012 | Permalink |

    dupa ce au primit interpretii rusi premii in stinga sin dreapta …bietii artisti din tarisoara noastra ,cred eu ca nici nu mai pretind la asa premii ….ca sa devalorizat ……acuma mai bine fara Artisti ai poporului …imi pare ca e de rusine …fiecare presedinte inparteste premii …..dar nu toates pe merit ……….mai ghinditiva ca capul …..

  • Nume
    19 septembrie 2012 | Permalink |

    Mie mi se pare aceste distinctii, continue sirul de stele de erou a uniunii sovietice, este o moda inceputa de brejnev si care nu se mai termina, spuneti-mi si mie pavaroti, dalida, patricia kass, madona , celentano si multi alti interpretide talie mondiala CANTA OARE MAI RAU DECAT AI NOSTRI ARTISTI A POPORULUI?! O MODA CARE TREBUIE STOPATA, , poate nu e rau sa se decerneze niste premii perosnalitatilor din lumea academica, CERECETARI STIINTIFICE, FIZICA, MATEMATICA, CHIMIE, MEDICINA, INVENTATORILORr, adica celor, care CU ADEVARAT LASA CEVA IN URMA LOR PENTRU SOCIETATE. CANTARETII DE LA NOI CANTA CU FONOGRAMA, DA SPECTATORUL PLATESTE PENTRU BILET, OARE ASTA NU E ESCROCHERIE? PLUS, CA ACESTE DISTINCTII SE DAU IN STINGA SI IN DREAPTA,in special nevestelor de functionari, amantelor si fetitilor cu parinti bogati …chiar nu mai au nici o valoare aceste distinctii!!! apropo, si de acnd suruceanu a devenit iarasi mare si bun prieten cu ian raiburg, cel, care nu mai lasa paharul jos!

Comentează