Natalia Gherman a fost desemnată prim-ministru interimar

Natalia Gherman a fost desemnată prim-ministru interimar

Natalia Gherman, vicepremier, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a fost desemnată în calitate de prim-ministru interimar. Decretul a fost semnat astăzi de către preşedintele Nicolae Timofti, informează jurnal.md

Gherman a fost desemnată premier interimar până la depunerea jurământului de către membrii noului cabinet de miniştri.

Preşedintele Nicolae Timofti a convocat pentru astăzi o şedinţă cu membrii guvernului interimar la Reşedinţa de Stat, cu începere de la ora 10:00. De menţionat că Chiril Gaburici a refuzat să asigure interimatul funcţiei.

Amintim că fostul premier Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia pe 12 iunie. Acesta a dat de înţeles că renunţă la funcţie din cauza scandalului legat de diploma sa de studii, izbucnit acum trei luni. În urma unei investigaţii jurnalistice Ministerul de Interne a iniţiat o cauză penală şi a constatat că Chiril Gaburici ar fi fost înmatriculat la universitate în baza unui atestat de şcoală medie.

Documentul ar fi fost eliberat de Liceul „Ştefan cel Mare” din Chişinău, fostul Gimnaziu nr.8. Suspiciunea de falsificare a apărut însă după ce oamenii legii au constatat că în anul în care a fost eliberată diploma, instituţia nu avea statut de liceu, ci doar de gimnaziu.

Guvernul Gaburici a primit votul de susţinere din partea Parlamentului pe 18 februarie, fiind votat de coaliţia tacită PLDM, PD şi PCRM. Asta după ce pe 12 februarie, a eşuat prima încercare de a învesti guvernul Iurie Leancă.
Foto: jurnal.md

Comentează