Detalii noi în cazul decesului adolescentei din Capitală

Detalii noi în cazul decesului adolescentei din Capitală

Tragedie într-o familie din Cişmea, Orhei. Daniela Cobăsnean, 16 ani, a decedat după ce a căzut sau a fost aruncată de la etajul 12 al unui bloc de locuit din Capitală. Poliţia investighează cazul. Părinţii fetei, Valentin şi Tatiana Cobăsnean, sunt convinşi că fiica lor a fost urmărită şi ucisă de nişte indivizi, deoarece, acum trei zile, cineva le-a jefuit casa. Părinţii fetei presupun că există legătură directă între acest jaf şi decesul fetei.

Nici prietenii adolescentei nu cred că aceasta şi-ar fi curmat zilele. Valentin Cobăsnean este de părerea că acei indivizii care i-au intrat în casă i-au omorât şi fiica. În plus, una dintre prietenele Danielei, Ana M., a spus pentru JURNAL: „Nu cred că ea a făcut-o. Chiar şi dacă s-a aruncat singurică, ar fi existat un motiv serios să o facă. Însă ei îi plăcea prea tare viaţa. Era unul dintre cei mai optimişti oameni pe care îi cunosc”. Nici stăpâna apartamentului nu-și poate explica gestul fetei.

Incidentul a avut loc săptămâna aceasta, pe strada Albișoara 68/3 din Chișinău, unde minora stătea în gazdă. Ea închiria o cameră într-un apartament de pe adresa respectivă. Părinţii tinerei se aflau la muncă în străinătate. Stăpâna apartamentului ne-a spus că, înainte să se întâmple incidentul, minora și-a telefonat mama şi a anunţat-o că cineva vrea să o omoare. Ulterior, mama fetei i-a telefonat pentru a clarifica situația, însă era prea târziu, adolescenta era deja moartă. Nimeni dintre prietenii fetei nu-şi poate explica gestul acesteia, deoarece o cunoşteau ca fire sociabilă, binevoitoare şi plină de viaţă. De asemenea, stăpâna apartamentului nu-și poate da seama ce s-a întâmplat, deoarece chiriaşa sa nu părea să se confrunte cu probleme.
Solicitat de JURNAL, şeful Serviciului de presă al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, nu ne-a oferit niciun detaliu, invocând desfăşurarea anchetei.

Daniela Cobăsnean provine dintr-o familie bună şi mai are un frate. Tatiana Cobăsnean, mama sa, ne-a spus îndurerată: „Fetiţa mea era exemplară, învăţa foarte bine. Casa e plină de diplome. Voia să devină cineva în viaţă. I-au distrus speranţele”. La rândul său, directorul adjunct responsabil de activitatea instructivă de la Colegiul Naţional de Comerţ al Academiei de Studii Economice din Moldova, Victoria Gutium, ne-a comunicat că Daniela învăţa bine şi nu a avut absenţe în primele luni ale acestui an de studii. Ea intrase la studii cu finanţare din bugetul de stat. „Avea o purtare exemplară, precum şi note bune. Colegii mi-au spus că era sociabilă, doar că, săptămâna trecută, începând de joi-vineri, era mai tristă”, ne-a spus profesoara.
În plus, o mătuşă de-a adolescentei, Ludmila, ne-a declarat la telefon că nu crede că fata şi-a pus singură capăt zilelor. „Cineva o urmărea… Ea i-a spus mamei sale: ‚Vor să mă ucidă’”, ne-a ruda minorei. Îndureraţi de pierderea fiicei lor, părinţii Danielei spun că făptaşii vor fi găsiţi şi vor răspunde în faţa legii şi a lui Dumnezeu.

„Gândurile simple” ale Danielei

Pe profilul său de pe un site de socializare, Daniela Cobăsnean avea plasate nişte „gânduri simple”, iar unele dintre acestea ne face să bănuim că era îndrăgostită: „Vreau să fii aici, să mă prinzi de mână și să-mi șoptești la ureche că va fi bine, iar dacă asta nu se va întâmpla, tu vei rămâne aici și mă vei susține, indiferent de cât de greu ne va fi pe viitor”; „Lucrurile frumoase se construiesc în timp. Relațiile consolidate cer răbdare”.
Pe acelaşi site de socializare, colegele şi prietenele deplâng decesul Danielei: „Ai fost un om bun, cu suflet, optimistă şi pozitivă. Laşi o durere crâncenă, un dor şi un gol imens în urma ta. Nu vreau să cred”, scrie A.N. din Orhei; „Doamne, de ce ai luat-o? Mă doare sufletul când mă gândesc că nu mai eşti lângă mine. Vei rămâne mereu în inima şi sufletul meu!”: „Daniela, te iubesc, te voi iubi mereu, puiul meu”, scrie un tânăr, C.S.

Victoria POPA

Vizualizări: 1255

One Comment

  • Anonim
    7 noiembrie 2014 | Permalink |

    Probabil cel mai tampit articol pe care l-am citit ultimul timp.

Comentează