A scăpat de 25 de ani de închisoare după ce și-a incendiat soția

A scăpat de 25 de ani de închisoare după ce și-a incendiat soția

Deși procurorii i-au înaintat patru capete de acuzare și au cerut 25 de ani de detenție, judecătorii l-au achitat. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani, din Glinjeni, Fălești, care a încercat să-și incendieze soția în martie 2012.

Potrivit Procuraturii din Bălți, citaţi de jurnal.md, inculpatul aflase că soția sa intenționează să întrerupă sarcina și să-l părăsească. Întrucât amenințările, umilințele și maltratările nu au făcut femeia să se răzgândească, individul a deschis robinetul de la butelia cu gaz din bucătăria casei în care se aflau soţia și soacra bărbatului.

Când acestea au vrut să iasă afară, bărbatul le-a lovit, după care a aprins un chibrit.

Casa a ars în întregime. Soția bărbatului s-a ales cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului, iar soacra acestuia a decedat la spital după câteva zile de tragedie.

Procurorii l-au acuzat de omor din imprudență, tentativă de omor intenționat, deteriorarea intenţionată a bunurilor și violență în familie. Judecătoria Bălți l-a acuzat doar de săvârșirea ultimei infracțiuni, condamnându-l la 1 an și o lună de închisoare.

În termenul executării pedepsei a fost inclusă perioada aflării acestuia în arest, astfel, pedeapsa stabilită inculpatului fiind considerată executată.

Procurorii au contestat decizia judecătorească la instanțele ierarhic superioare.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 591

Comentează