Studiu: Ghimbirul combate greaţa în timpul sarcinii

Studiu: Ghimbirul combate greaţa în timpul sarcinii

Ghimbirul nu este doar un condiment foarte apreciat în bucătăria asiatică, ci şi o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate. Consumat în cantităţi mici, un gram de ghimbir uscat este foarte eficient în tratarea stărilor de greaţă care însoţesc deseori primele luni de sarcină.

Este foarte important acest aspect, spun specialiştii, pentru că medicamentele alopate administrate în această etapă, au şi efecte adverse. În urma unui studiu pe această temă, care s-a efectuat într-un spital din California, cu participarea a 120 de voluntare, cercetătorii au constatat efectele excelente ale ghimbirului în perioada prenatală, dar şi după naşterea prin cezariană.

Participantelor la studiu li s-au administrat, zilnic, ghimbir (câte cinci grame de ghimbir proaspăt sau câte un gram de plantă uscată). La scurt timp, specialiştii au constatat o îmbunătăţire a stării de sănătate a tuturor subiecţilor: în general, senzaţia de greaţă s-a diminuat simţitor, iar în unele cazuri, greaţa a dispărutcomplet.
Sursa: click.ro
Foto: click.ro