VEZI cum s-a resimţit SEISMUL de 5,5 DIN VRANCEA în patul mondenilor!

VEZI cum s-a resimţit SEISMUL de 5,5 DIN VRANCEA în patul mondenilor!

Cutremurul produs duminică dimineaţa, la ora 4.37, în Vrancea, a fost resimţit şi de vedetele noastre. Cu teamă sau cu curaj, ironic sau filosofic, momentul seismului a fost descris de EL Radu, Mariana Mihăilă, Katalina Rusu, Adrian Ursu, Radu Sîrbu, Olia Tira, Dianna Rotaru şi alţii pe paginile lor de pe un site de socializare.

EL Radu: „Ora 4:38. A fost cutremur. Cine s-a mai trezit din cauza lui? Senzaţia a fost „amazing”! Cel mai important în asemenea situaţii e să nu faci panică”.

Mariana Mihăilă: „Eu m-am trezit. Foarte stresant. Îţi dai seama cât de neputincioși suntem în fata lui Dumnezeu şi în faţa forțelor Naturii. Trebuie să fim mai buni, mai cuminți, să facem lucruri frumoase că să-l bucurăm pe Dumnezeu şi să ne apere de toate”.

Katalina Rusu: „Eu m-am trezit”.

Adrian Ursu: „Azi noapte am dormit cu Irina şi fetiţa noastră, Maria-Andreea, în aceeași odaie. Rectific: „am dormit”. Cum a fost? Exact aşa cum îmi spuneau şi alți tineri tătici: obositor, dar taaaare plăcut! Încep s-o iubesc şi mai mult atunci când îi cânt la chitară şi ea încetează să plângă. Sper să ţină terapia cu muzică, pentru că uneori nici asta nu ajută! Da, mă simt fericit când le văd pe ambele cuprinse și liniștite! Mulțumesc Domnului!
Toţi vorbesc de cutremur, cutremur… Noi l-am simțit, dar crezând că a căzut cineva sau ceva din odaia de alături, am continuat să avem grijă de fetiţa noastră. P.S. Ați înțeles de ce a fost cutremur? Tata-urs a început să-și onoreze obligaţiunile de tătic exemplar”.

Dianna Rotaru: „Cine a simțit cutremurul? Azi dimineaţă, la 04.39? V-a plăcut?”.

Olia Tira: „Îmi amintesc sentimentul din timpul cutremurului. Am simţit cum patul s-a legănat… 6 secunde am fost în stare de şoc. După care, de parcă nimic nu s-a fi întâmplat, am adormit dulce. De cum m-am trezit, am deschis Facebook-ul, iar aici panică! Toţi sunteţi vii?”.

Radu Sîrbu: „Dormeam ca ursul iarna timp ce pământul se cutremura. Nu am simțit nimic!”.

Conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, cutremurul a avut loc în Vrancea, la o adâncime de 130 de kilometri, şi s-a simţit în foarte multe oraşe din România, inclusiv la Bucureşti. Din 2009 nu a mai existat un astfel de cutremur în România.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade). Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.
L.N.
Colaj: Apropo Magazin/Foto: Facebook

Vizualizări: 1502

One Comment

  • Nume
    7 octombrie 2013 | Permalink |

    dapoi ca mariana mihaila nou-nascuta in1986 nu are cum sa tina minte acel cutremur mult mai mare de pe 30 august

Comentează