Şarapova nu va participa la turneul US Open

Şarapova nu va participa la turneul US Open

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova nu va juca săptămâna viitoare în US Open, la ultimul turneu de Grand Slam, din cauza unei leziuni suferite la umărul drept, relatează EFE.

Anunţul a fost făcut directorul de comunicare al turneului din Statele Unite, Tom Curry, pe contul acestuia de Twitter,

Rusoaica şi-a exprimat regretul pentru neparticiparea la turneu pe contul personal de Facebook: ”A fost o decizie foarte dificilă de luat. Am făcut tot ceea ce s-a putut pentru a mă reface după Wimbledon, dar pur şi simplu nu am avut timpul necesar. Am făcut multe controale medicale, am primit multe opinii, şi totul se reduce la a face repausul necesar, pentru a mi se vindeca leziunea la umăr într-o manieră corectă”, a scris fostul număr unu mondial.

Şarapova (26 de ani) a făcut schimbări majore după turneul de la Wimbledon, a renunţat la antrenorul Jimmy Connors şi a dorit să îşi schimbe numele înainte de începerea turneului de Mare Şlem din Statele Unite (Sugarpova, n. red.).

Gordon Smith, directorul executiv al federaţiei americane (USTA), şi-a arătat aprecierea faţă de rusoaică: ”Maria Şarapova este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis, iar retragerea ei a fost dintr-un motiv serios”.

Şarapova era cap de serie numărul trei la US Open, iar prin retragerea sa Sorana Cîrstea va deveni a 19-a favorită, iar Simona Halep cap de serie numărul 21.

De la competiţia masculină va lipsi americanul Mardy Fish, care şi-a motivat decizia din motive personale, anunţă EFE.
Sursa: AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 125

Comentează