Peste 850 de pompieri se luptă cu incendiile de pădure în Portugalia

Peste 850 de pompieri se luptă cu incendiile de pădure în Portugalia

Peste 850 de pompieri se luptau miercuri seară cu circa cincisprezece incendii de pădure în nordul şi centrul Portugaliei, în timp ce autorităţile au cerut ajutorul Spaniei şi Franţei, informează AFP.

Trei pompieri au fost răniţi, dintre care unul grav, când se luptau cu flăcările la Trancoso, în regiunea Guarda /centru/, au declarat responsabili ai operaţiunilor de salvare.

Sosite dimineaţă, două Canadair spaniole efectuau rotaţii la Viseu /centru/ unde incendiile se propagau pe mai multe fronturi.

În cursul dimineţii, ele au contribuit la stingerea unui incendiu major ce a început cu o zi înainte la Roda Cimeira, în districtul Coimbra /centru/, în apropierea oraşului Gois, o localitate de 4.000 de locuitori, unde potrivit primăriei aproximativ 1.000 de hectare au fost devastate.

Potrivit presei portugheze, un tehnician de la compania de electricitate EDP a fost ucis de un şoc electric în timp ce încerca, în timpul dimineţii, să restabilească o linie deteriorată de incendiul din apropiere de Gois.

La sfârşitul dimineţii, aproximativ 850 de pompieri se luptau încă cu şase incendii majore în nordul şi centrul ţării. Două dintre ele au mobilizat peste 200 de pompieri în regiunile Portalegre /centru/, aproape de graniţa cu Spania, şi Viana do Castelo /nord/.

Poliţia judiciară, care a deschis mai multe anchete pentru a stabili originea acestor incendii, a arestat deja în acest an 29 de presupuşi incendiatori.

Riscul de incendii forestiere este ridicat în multe regiuni din nordul şi centrul Portugaliei, care a cunoscut în ultimul timp temperaturi foarte ridicate, potrivit Institutului mării şi atmosferei /IPMA/.
Sursa: AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 155

Comentează