Google îl omagiază pe Claude Debussy, la 151 de ani de la naşterea compozitorului

Google îl omagiază pe Claude Debussy, la 151 de ani de la naşterea compozitorului

Motorul de căutare online Google îl omagiază joi, printr-un logo animat, muzical, pe compozitorul francez Claude Debussy, de la a cărui naştere se împlinesc 151 de ani.

Logoul are drept coloană sonoră una dintre cele mai celebre compoziţii ale muzicianului francez Claude Debussy, “Clair de lune”. Doodle-ul prezintă o parte a unui oraş situat pe malul unui râu: luminile se aprind şi se sting pe străzi şi în case, pe măsură ce acordurile muzicii evoluează, se văd maşini, vaporaşe şi biciclişti care trec pe stradă, din coşurile caselor iese fum, iar ploaia începe să cadă. Animaţia se încheie cu doi oameni care vâslesc în bărci diferite, venind din direcţii opuse, iar când ajung unul în dreptul celuilalt împart o umbrelă roşie pentru a se proteja de ploaie.

Achille-Claude Debussy, născut pe 22 august 1862, la Saint-Germain-en-Laye, este considerat unul dintre cei mai influenți compozitori din lume, autorul unui stil original, inovator, ale cărui lucrări au reprezentat în epocă o evadare din conceptele tradiționaliste. Potrivit specialiştilor în domeniu, Debussy este şi unul dintre cei mai importanţi compozitori de muzică de pian, fiind întrecut poate doar de Frederic Chopin.

Debussy a murit pe 25 martie 1918, la vârsta de 55 de ani, din cauza unui cancer rectal, şi este înmormântat în micul cimitir Passy din Paris, după dorinţa sa (“printre copaci şi păsări”).


Sursa: click.ro

Vizualizări: 98

Comentează