Are zece pe linie, dar englezii nu o vor. Elevă din Marea Britanie, interesată de o facultate din România

Are zece pe linie, dar englezii nu o vor. Elevă din Marea Britanie, interesată de o facultate din România

O studentă de nota zece din Marea Britanie ar putea fi obligată să se mute în România pentru a urma facultatea de medicină, după ce patru universităţi au refuzat-o.

Potrivit click.ro, Miriam Bourne, din Cornwall, a luat numai note de zece la examenul de final de liceu, la chimie, biologie şi geografie, dar a fost respinsă de toate facultăţile la care a aplicat.

Asta în ciuda faptului că ceilalţi colegi ai ei care au aplicat la aceleaşi facultăţi pentru a studia medicină nu aveau note la fel de bune ca Miriam.

“E un domeniu foarte competitiv şi doar un număr limitat de locuri e disponibil, dar e visul meu de ani buni să devin doctor, aşa că sunt foarte dezamăgită”, a povestit fata de 18 ani.

Acum Miriam se gândeşte serios să se mute la Constanţa pentru a urma cursurile Universităţii Ovidius.

Dar pentru asta are nevoie de 60.000 de lire, echivalentul a peste 300.000 de lei, pentru cursurile de şase ani. Ea trebuie să acopere costurile complete, pentru că nu ar primi burse sau alte ajutoare financiare.

“Am fost la o conferinţă pentru studenţii la medicină şi acolo am auzit de facultatea din România, care m-a atras datorită cursurilor practice. Dar taxele de şcolarizare, cazarea, mâncarea şi transportul m-ar costa 10.000 de lire pe an”, a explicat Miriam.

Adolescenta îşi dorea iniţial să devină asistentă, dar părinţii au ajutat-o să ţintească mai sus şi să se facă doctor. Acum, ei spun că fata e foarte dezamăgită, mai ales că toţi prietenii ei, deşi aveau note mai mici, au intrat unde îşi doreau.
Foto: SWSN

Vizualizări: 336

One Comment

  • Victoria Portas
    22 august 2013 | Permalink |

    nu e vorba de note, la ei se iau in calcul si activitatile extrascolare la care participa studentul, talentul si cel mai important purtare exemplara! Cred ca facuse ea vreo gafa in trecut de aia si n-a luat-o nimeni… Vino in Romania draga, aici nu le pasa daca te joci cu drogurile sau ai trecut penal….

Comentează