Cand copilul devine violent: Ce trebuie un parinte sa faca pentru a nu permite abuzul fizic

Cand copilul devine violent: Ce trebuie un parinte sa faca pentru a nu permite abuzul fizic

Violenta este o extrema a agresiunii. Insa nu toti copiii care sunt agresivi devin si violenti. Atunci cand copiii si adolescentii sunt agresivi pentru a obtine ceea ce vor (indiferent daca loveste o persoana sau un perete) trebuie sa spui NU. Ei trebuie sa stie ca o problema nu se rezolva in acest fel. De fapt, copilul este furios si frustrat si nu cunoaste alta metoda de eliberare emotiilor.

Cand copilul este violent, fie frustrarile si dezamagirea se rezolva prin acest tip de comportament, fie copilul a vazut ca aceasta forma de comportament a avut succes la un moment dat si apoi o repeta pentru a avea acelasi rezultat. Atunci cand loveste pe cineva sau ceva, el are sentimentul de putere. Iar ca sa nu mai faca asta, parintii trebuie sa ii ia “puterea”, informează antena3.ro.

Iata cativa pasi recomandati de specialistii Empowering Parents care te pot ajuta sa-i oferi copilului o alta alternativa de manifestare atunci cand este furios si frustrate.

1. Seteaza limite Violenta si abuzul nu au nicio scuza. Poti scrie un panou pe care sa-l lipesti de frigider sau de usa dormitorului, astfel incat in casa voastra sa fie instituita regula “Fara violenta!”. Copilul trebuie sa raspunda pentru faptele sale de violenta, indiferent care a fost motivul declansator. Nici macar provocarea verbala n-ar trebui sa fie scuza pentru o riposta fizica.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

Foto: antena3.ro

Vizualizări: 287

Comentează