Zubco, chemat de PCRM în Parlament. PL: N-o faceți pe mironosița!

Zubco, chemat de PCRM în Parlament. PL: N-o faceți pe mironosița!

Comuniștii insistă ca procurorul general, Valeriu Zubco, să vină în Parlament pentru a fi audiat. Aceștia vor să afle cum se desfășoară ancheta evenimentelor din aprilie 2009, informează jurnal.md

„Săptămâna viitoare să fie inclusă pe ordinea de zi audierea procurorului, dar și a conducerii Parlamentului pe mai multe probleme: începând cu desfășurarea anchetei din 7 aprilie 2009. Vrem să aflăm cine sunt autorii loviturii de stat din 2009”, a cerut Sergiu Sârbu.

„Un deputat nu poate să audieze alt deputat”, a ținut să precizeze speakerul Marian Lupu.

„Nu deputații, dar patronii politici ai autorităților, conform acordului politic AIE. Știm că fiecare partid are un domeniu pe care îl patronează. Joi sau vineri să fie organizate audieri publice parlamentare și ai altor autorități publice care de 3 ani nu au prezentat raportul public așa cum prevede parlamentul”, a adăugat comunistul Artur Reșetnicov.

Replica lui Reșetnicov a nemulțumit liberalii. „Domnul de la microfonul numărul 2 să n-o facă pe mironosița pentru că atunci era șef al SIS-ului, deci el trebuie să ofere răspunsuri”, a spus deputatul PL, Valeriu Munteanu.

Duelul verbal a continuat. „Cetățeanul român de la microfonul 5. Eu eram la SIS atunci, dar dumneavoastră unde ați fost în noaptea de 7 aprilie? V-ați ascuns prin beciuri și subsoluri”, a conchis Reșetnicov.

Vizualizări: 330

Comentează