Ce faci când iubeşti doi bărbaţi în acelaşi timp?

Ce faci când iubeşti doi bărbaţi în acelaşi timp?

Ai putea iubi doi bărbați în același timp? Se pare că Johnny Depp a spus într-un interviu că “dacă iubești doi oameni deodată, ar trebui să-l alegi pe al doilea, pentru că, dacă l-ai fi iubit cu adevărat pe primul, nu te-ai fi îndrăgostit de celălalt”.

Am întrebat-o și pe psihologul Cristina Ion-Rădulescu ce părere are despre acest subiect și a fost și ea de părere că nu poți fi, cu adevărat, în această situație. Se întâmplă ca, din cauza unor nemulțumiri în cuplu, să cauți să-ți împlinești nevoia în altă parte și așa dai de un al doilea. Totuși, ceea ce îți dorești ar putea fi chiar lângă tine, dar nu ai știut să ceri sau nu ai văzut până acum.

► Dorință ascunsă, rămasă neîmplinită

Cristina ne dă exemplul unei paciente, care era frustrată că bărbatul ei nu-i aducea flori. În momentul în care a întâlnit un bărbat care o copleșea cu buchete în dar, a simțit că s-a îndrăgostit. Surpriza a venit când soțul a ajuns și el la terapie de cuplu și a mărturisit că se abținea cu greu să nu-i cumpere flori nevestei, pentru că ea îl certa mereu că este prea cheltuitor. De aceea, dacă ești într-o relație de lungă durată și pare că apare “prințul” mult-visat, nu te grăbi să te lași purtată pe aripile viselor sau chiar să pleci cu “Făt-Frumos”. După ceva vreme, te vei trezi la realitate, care poate fi una destul de dură. În schimb, vobește cu soțul tău. Chiar dacă sunteți de mult timp împreună, poate nu îți cunoaște dorințele secrete pe care tu ai vrea ca el să le ghicească. Schimbarea în bine a relației ar putea veni și de la tine. Dacă ai nostalgia începutului romantic și de aceea ești tentată să intri într-o nouă relație, nu ezita să-i aduci aminte și lui de acele momente. Ce zici de o întâlnire într-un loc care să însemne ceva în istoria cuplului vostru sau de o seară în care să-i gătești mâncarea preferată și să-i faci un masaj? Nu spune: “Tot eu să fac ceva!”. Ai să vezi: răspunsul lui nu se va lăsa așteptat și vei fi răsfățată, la rândul tău.

►La un pas de dezastru

Dacă ajungi să fii prinsă între doi bărbați și nu știi pe care să-l alegi, situația poate fi foarte grea. În cazul în care ești implicată într-o relație cu amândoi, sigur îl vei răni pe unul dintre ei, dacă nu pe amândoi. Gândește-te bine și alege cât mai repede, pentru că există și riscul ca, dacă află unul de altul, să rămâi chiar singură. Vezi ce anume apreciezi la unul și la celălalt și cu care te vezi pe termen lung. Psihologul te mai atenționează că dragostea presupune respect, iar o astfel de situație nu arată prea mult respect din partea ta. O posibilă soluție ar fi sinceritatea, dar aceasta poate duce la un veritabil dezastru.

Nemulţumiri acumulate

“Este ideal să îți fie suficient cel care se află lângă tine și pe care l-ai ales să-ți fie soț sau partener pe termen lung. Nu se întâmplă tot timpul așa și ai putea să ajungi în postura de a te întreba pe care dintre ei să-l alegi sau chiar să crezi că îi iubești pe amândoi la fel de mult. Oricum ar fi, după ce te gândești bine și întorci situația pe toate fețele, îți dai seama că nu poți să-i iubești pe amândoi deodată. Ceea ce pare a fi dragoste este, de fapt, atracția pentru anumite trăsături ale celuilalt, care poate fi confundată, cu mare ușurință, cu sentimentul iubirii. Ceea ce pare că lipsește la cel de acasă, întâlnești la celălalt. Poți să crezi că, dacă îi unești, iese bărbatul ideal, astfel nu ai vrea să renunți la niciunul dintre ei. Dar, de fapt, este vorba de mici nemulțumiri acumulate, nedezbătute și nerezolvate. Dacă ești în această situație, sfatul meu este să încerci să rezolvi, întâi, aceste probleme cu partenerul de viață.”
Sursa: Unica.ro
Foto: Northfoto

Vizualizări: 374

Comentează